25 Απρ 2007

Το καλό το πράγμα αργεί να γίνει...

Θα μπορούσαμε να βρούμε χίλιες δικαιολογίες: Ότι χτύπησε καταστροφικός ιός όλα τα κομπιούτερ μας, ότι η αρχισυντάκτριά μας τα βρόντηξε κι έφυγε για το Θιβέτ ή ότι ο Βοηθός Αρχισυντάκτης ήταν λαθρεπιβάτης στο Sea Diamond (μπρρρρ)! Παρόλα αυτά, ως συνεπείς και όχι λαοπλάνοι Αριστεροί/ες, θα σας πούμε την αλήθεια κι ας πονάει: Βρεθήκαμε, απελπιστήκαμε, μαλλιοτραβηχτήκαμε, γελάσαμε με τα χάλια μας (!), αλλά όλο και σε κάποιο σχεδιασμό καταλήξαμε: Νέο deadline για τα κείμενα της περιβόητης, πια, νέας ΕΝΕΔΡΑΣ είναι η Παρασκευή 27 Απριλίου, αφού, λόγω της απίστευτα "πυκνής" επικαιρότητας, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε πολλά (μα πάρα πολλά...) από την ύλη. Αν όλα πάνε καλά, υπολογίζουμε το τεύχος 33 να μας παραδωθεί μεταξύ 7 και 8 Μαίου...Λίγη υπομονή ρε παιδιά!

Η Συντακτική Επιτροπή (στα πρόθυρα νευρικής κρίσης)

3 σχόλια:

iconsoflife είπε...

Ευχαριστούμε για το add σύντροφοι.

Καλή συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί η κοινωνία να πάει ένα βήμα μπροστά από τα κόμματα;
ο
Του Χρήστου Λουτράδη

Το ζήτημα της διαφθοράς έχει αναγνωριστεί απο κόμματα, φορείς αλλά και κοινωνία ως μια απο τις σημαντικότερες παθογένειες της νεολληνικής κοινωνίας που ταλανίζει και θέτει εν αμφιβόλω το κοινωνικό-πολιτικό μέλλον της πατρίδος μας.
Παράλληλα με την αναγνώριση υπάρχουν και η διακηρυκτικού τύπου δηλώσεις περί πάταξης του φαινομένου και άτεγκτης στάσης απέναντι στους παρανομούντες. Όπως συνήθως συμβαίνει με τις διακηρύξεις στην Πατρίδα μας, μένουν κενό γράμμα, ανεφάρμοστες. Κατά την άποψη μου, η διαφθορά στην Ελλάδα εχει αναπτυχθεί και ριζώσει στο συλλογικό υποσυνείδητο του μέσου Ελληνα για δυο λόγους.
Πρώτον, λόγω της κυριαρχίας του ιδεολογήματος του Λαϊκισμού. Λαικισμός ειναι η αποθέωση της Μετριοκρατίας ,της εύκολης λύσης, η απούσια σεβασμού και τήρησης σε θεσμούς και κανόνες, η ένταξη των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων στο κοινωνικό γίγνεσθαί μέσω ενος δικτύου πάτρωνα-πελάτη. Η έλλειψη πίστης στον ορθό λόγο.
Δεύτερον, η έλλειψη Παιδειας και Κουλτούρας του Πολίτη. Όταν ο Πολίτης αυτού του κράτους δεν έχει διαπαιδαγωγηθεί στην Ιδεολογία ότι η τήρηση των κανόνων και των νόμων και οχι η διολίσθηση σε καταστάσεις διαφθοράς οδηγεί σε συλλογικές διαδικασίες προόδου που μπορούν να βοηθήσουν και τον καθένα ατομικά. Απαιτείται η δημιουργία του κατάλληλου ιδεολογικού υποστρώματος που θα έχει ως κυρίαρχο μοτίβο σκέψης και δράσης ότι η διαφθορά εκτός απο αντι-πατριωτική και αντικοινωνική δράση, υποδηλώνει και δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης ανάμεσα σε πόλους εξουσίας και κοινωνικές ομάδες και αυτό απο την φύση τους ειναι αντι-δημοκρατίκό.
Σε όλα τα παραπάνω οι ευθύνες των κομμάτων ειναι κάτι παραπάνω από τραγικές κάτι παραπάνω απο έκδηλες, το θέμα ειναι αν και κάτα πόσο η κοινωνία ειναι έτοιμη να πάει ένα βήμα μπροστά απο τα Πολιτικά Κόμματα.

αυλή σκέψεων είπε...

Άντε ρε παιδιά τι θα γίνει πότε θα βγει αυτή η ΕΝΕΔΡΑ??????