6 Οκτ 2009

Οι πολιτικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Δίωξη κατά του γραμματέα του ΚΣ της νεολαίας ΣΥΝ

IOSPRESS

Στις 8.10.2009 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων δικάζεται ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Δημήτρης Τζανακόπουλος, για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Ανδρέα και Ιωάννη Καμπέρη, που εμπλέκονται στην υπόθεση της παραχώρησης του Ξενία Ιωαννίνων στον όμιλο Μήτση, υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην πόλη των Ιωαννίνων τον Απρίλιο του 2008.


Μαζί του δικάζεται με τις ίδιες κατηγορίες ο Μιχάλης Τόλης, ο οποίος φέρεται να αναγνωρίστηκε ως αφισοκολλητής από τους δυο μηνυτές, ενώ ο ίδιος το αρνείται. Για την υπόθεση του Ξενία έχει ασχοληθεί η στήλη από το 2006 (βλ. λ.χ. «Η φανέλα με το επτά», 3.6.06).

**Πώς όμως εμπλέκεται ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ έχει το ενδιαφέρον.

Οι αφίσες που κυκλοφόρησαν στα Γιάννενα αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των μηνυτών, έφεραν την υπογραφή οργανώσεων νεολαίας, φοιτητικών παρατάξεων και τοπικών κινήσεων. Διατάχθηκε από την Εισαγγελία προανάκριση για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, πλην όμως κατέληξαν μόνο στη Νεολαία Συνασπισμού. Στην ένορκη εξέτασή του, ο γραμματέας του Νεολαίας του Συνασπισμού κατέθεσε ότι τη σχετική απόφαση για την υπογραφή της αφίσας την έλαβε όλο το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, γνωστοποιώντας τα ονομάτα των μελών του και ότι στησυνεδρίαση αυτή ήταν παρόντες ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Ανδρέας Καρίτζης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

**Η Εισαγγελία όμως δεν κάλεσε κανέναν να εξεταστεί ως ύποπτος ή κατηγορούμενος, αλλά επέλεξε να καταστήσει κατηγορούμενο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Οπως μας είπε η δικηγόρος Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορείται ως αυτουργός της συκοφαντικής δυσφήμησης, αφού στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι «συνέταξε και τοιχοκόλλησε το σχετικό έντυπο στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων».

**Προηγήθηκε η κλήση ως υπόπτου ενός μέλους της Νεολαίας που κατοικεί στα Γιάννενα, χωρίς να προκύπτει από πού ένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, όπως είναι η κομματική ιδιότητα, δηλ. η συμμετοχή σε ένωση προσώπων, έγινε γνωστό στην Εισαγγελία. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η κατηγορία είναι νομικά αβάσιμη και η εμπλοκή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην υπόθεση αυτή παίρνει τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης.

από τον ΙΟ του Σαββάτου 3/10/2009

διαβάστε ακόμη σχετική ανακοίνωση της νεολαίας Συνασπισμού [10/9/2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια: