17 Ιουν 2009

Ανακοίνωση για την υπόθεση Κούνεβα

Μετά τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ να κουκουλώσει την υπόθεση και να μην ξεκινήσει ποτέ η έρευνα για τη δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, έρχεται μετά από 6 μήνες και η απόφαση του ανακριτή να σταματήσει η δικαστική έρευνα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση για το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του, αφού δείχνει ότι τέτοιες επιθέσεις μένουν ατιμώρητες, με τις διωκτικές αρχές να δείχνουν αδιαφορία για τη διελέυκανση του εγκλήματος. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα στοχοποιήθηκε για τη συνδικαλιστική της δράση, για τους αγώνες της ενάντια στην ελαστική εργασία και το σύγχρονο δουλεμπόριο των εταιριών καθαρισμού. Τα όσα συμβαίνουν στις εταιρίες καθαρισμού, όμως, δεν αποτελούν μεμονωμένες αυθαιρεσίες, αλλά αποτελούν μέρος της γενικότερης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και στη συνδικαλιστική δράση.

Γι’ αυτό το λόγο και η επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα μας αφορά όλους και όλες και δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης , αλλά και ταυτόχρονα να αγωνιζόμαστε ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
17/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: