13 Οκτ 2009

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ θα επιτρέψουν αυτή τη φορά τις διαδικασίες ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ;

Συνεδρίασε χθες το απερχόμενο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ το οποίο αποφάσισε τη διεξαγωγή πανσπουδαστικού συνεδρίου στις 23-25 Οκτωβρίου.

Ως νεολαία Συνασπισμού έχουμε ταχθεί εξ' αρχής υπέρ της ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ, γιατί θεωρούμε ότι το φοιτητικό κίνημα πρέπει να έχει ενιαίες και συγκροτημένες πολιτικές διαδικασίες, οι οποίες να το τοποθετούν σε καλύτερες θέσεις μάχης απέναντι στην κοινή εκπαιδευτική πολιτική που έχουν υπηρετήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Το φοιτητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να απαντήσει σε μια κατεύθυνση αγώνα και κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Καλούμε την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ , οι οποίες έχουν τεράστιες ευθύνες για την μη διεξαγωγή πανσπουδαστικών συνεδρίων από το 1995 και μετά, να μην διαλύσουν για άλλη μια φορά, με προσχηματικούς λόγους, το επερχόμενο πανσπουδαστικό συνέδριο. Το σαμποτάζ στα προηγούμενα είναι συνειδητή πολιτική επιλογή των παρατάξεων του δικομματισμού ώστε να μην υπάρχει καμία υποχρέωση κεντρικής πολιτικής τοποθέτησης και δέσμευσης από την πλευρά τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τη νεολαία ΠΑΣΟΚ να μην προγραμματίσει για ακόμη μια φορά συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ όλως τυχαίως πάνω στις ημερομηνίες του πανσπουδαστικού συνεδρίου, όπως έκανε κατά την τελευταία απόπειρα για τη διεξαγωγή συνεδρίου και την ΟΝΝΕΔ να μην εμφανίσει κανένα διαδικαστικό κώλυμα την τελευταία στιγμή.

Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
13.10.2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια η τελευταία παράγραφος τι χρειάζεται?Τα ειπατε και παραπανω...Μη ειστε κουραστικοί και μην μας ζαλιζετε με το ποσο κακο ειναι το ΠΑΣΟΚ το ξερουμε αλλα χρειαζεται σοβαρότητα!

Unknown είπε...

έχει κανένας ενημέρωση για το τι έγινε η τεχνική γραμματεία που ήταν για σήμερα?