28 Αυγ 2008

Κοινό Ψήφισμα της Δημοκρατικής Νεολαίας της Παλαιστίνης και της Νεολαίας Συνασπισμού

1. Σήμερα, 20 Ιουλίου 2008, εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Νεολαίας και της Νεολαίας Συνασπισμού συναντήθηκαν στη Ραμάλα, με την ευκαιρία της πρώτης αποστολής αλληλεγγύης της Νεολαίας Συνασπισμού στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.


2. Ανταλλάξαμε κοινωνικές και πολιτικές εμπειρίες από τους λαούς και τις χώρες μας.


3. Συζητήσαμε για την κλιμάκωση της επιθετικότητας των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του κόσμου, στον ανταγωνισμό τους για παγκόσμια κυριαρχία, με κύρια δύναμη τις ΗΠΑ.


4. Εκφράσαμε την επιθυμία μας και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την στήριξη και αλληλεγγύη του παλαιστινιακού λαού, χώρες και κοινωνικές ομάδες, θύματα του απάνθρωπου συστήματος.


5. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην αντίσταση, στη διαδικασία δημιουργίας ενός συμπαγούς και αποτελεσματικού μετώπου το οποίο θα οδηγήσει σε μία δίκαιη και αξιοπρεπή λύση για τον παλαιστινιακό λαό. Στηρίζουμε τους στόχους της παλαιστινιακής αριστεράς να βάλει τέρμα στην Ισραηλινή κατοχή με την απομάκρυνση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη, την καταστροφή του τείχους και των check-points και την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους σε Δυτική Όχθη, Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και μία δίκαιη λύση για τους πρόσφυγες και το δικαίωμα στην επιστροφή. Όλα αυτά στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ 194, 242, 338, 1397.


6. Την ίδια στιγμή, εκφράζουμε την υποστήριξή μας στα κινήματα για την αλλαγή της Ευρώπης σε μια περιοχή ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης, διεθνιστικής αλληλεγγύης, ισότητας και οικολογικής ευαισθησίας. Απαιτούμε την αλλαγή πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην παλαιστινιακή αντίσταση, σε προοδευτική κατεύθυνση, απέναντι σε όλες τις δυνάμεις που υποστηρίζουν εχθρικές πολιτικές.


7. Τέλος, δηλώνουμε την επιθυμία μας να συνεχίσουμε τις επαφές μας και να δυναμώσουμε τη συνεργασία μας, στη βάση των κοινών μας αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών αξιών και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.


8. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκιαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και συμφωνούμε να δώσουμε πρακτικό περιεχόμενο στην αλληλεγγύη μας.


9. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Ο κόσμος του σοσιαλισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.Ραμάλα, 20 Ιουλίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: