28 Αυγ 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τις χτεσινές δηλώσεις Στυλιανίδη

Μισθό από ό,τι φαίνεται θα πρέπει να κόψουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και να στήσουν τιμητικό ανδριάντα στον Υπουργό Παιδείας (;) για τη διαφήμιση που τους παρέχει. Είναι κρίμα να μένει η προσφορά του αναπάντητη.


Σε χτεσινές του δηλώσεις ο κ. Στυλιανίδης έσπευσε να διαφημίσει τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών στους απόφοιτους του Λυκείου που δεν εισηλθαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κανένα άγχος για τους λόγους που διώχνουν τους μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία, καμία μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας για την ουσιαστική ενίσχυση του σχολείου, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αυτόνομου μορφωτικού του ρόλου και της αποσύνδεσής του από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μοναδικός στόχος του κ. Στυλιανίδη φαίνεται ότι είναι να καταρρακώσει πλήρως την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, ενισχυοντας, παράλληλα τα ιδιωτικά συμφέροντα.


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί να παίζει με το μέλλον μας. Όπως απαντήσαμε στα σχέδιά της για την αναθεώρηση του άρθρου 16, το ίδιο αγωνιστικά και μαζικά θα απαντήσουμε και στην ισοτίμηση των διπλωμάτων των Κ.Ε.Σ με τα πτυχία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αγώνες μας για την προάσπιση και τη διεύρυνση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης συνεχίζονται.


Το Γραφείο Τύπου

28/08/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: