7 Αυγ 2008

ΠΕΚΙΝΟ: Ξεκίνησαν τα 'αγωνίσματα' των ακτιβιστών!

Λιγότερο από δύο 24ωρα πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων, τη σκυτάλη θα δώσουν στους υπεραθλητες(;) δεκάδες ακτιβιστές που με κάθε τρόπο καταφέρνουν να αναστατώνουν τις αρχές στο Πεκίνο. Οι χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε γωνιά της πόλης, οι χιλιάδες κάμερες, οι φαντάροι και οι ειδικές δυνάμεις είναι ανήμπορες - ευτυχώς - να καταστείλουν τις δραστηριότητες των ακτιβιστών.
Οι διοργανωτές... έτριξαν τα δόντια σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους ακτιβιστές που... τόλμησαν να «διαταράξουν την τάξη και το κλίμα αρμονίας» που επικρατεί στην κινέζικη πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης (7/8), δύο Αμερικανοί και δύο Βρετανοί ακτιβιστές κατάφεραν να σπάσουν τα μέτρα ασφαλείας και να στείλουν το μήνυμά τους... Σκαρφάλωσαν σε δύο φανοστάτες και άπλωσαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Ένας Κόσμος, Ένα Όνειρο, Ελεύθερο Θιβέτ». Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι Κινέζοι αστυνομικοί κατεύθασαν στο σημείο και τους κατέβασαν, συλλαμβάνοντάς τους προσωρινά. Ωστόσο, ο Ιαν Τομ πρόλαβε να μιλήσει από το κινητό του στο ABC, τονίζοντας: «Μάλλον θα με συλλάβουν και θα με διώξουν από τη χώρα, αλλά οι Θιβιετιανοί υφίστανται πολύ χειρότερα», πρόλαβε να πει.
Την ίδια τύχη είχαν και τρεις Αμερικανοί που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου κατά των αμβλώσεων που χρησιμοποιούνται ως μέτρο περιορισμού του κινεζικού πληθυσμού, παρά τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην πρωτεύουσα λόγω της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας. Χθές επίσης επικριτές της Κινεζικής πολιτικής έναντι του Θιβέτ κατάφεραν να στήσουν μια πρόχειρη συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο του Ολυμπιακού χωριού. Μέχρι να το αντιληφθουν αστυνομικοί, είχαν φτάσει στο σημείο δεκάδες δημοσιογράφοι, οι οποιοι αργότερα ακδιώχθηκαν και αυτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Η Ολυμπιακή επιτροπή έσπευσε να καταγγείλει την απόπειρα πολιτικοποίησης των Ολυμπιακών αγώνων! Ενώ από την άλλη πλευρά οργανώσεις υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων επικρίνουν τις αρχές για τις ανελευθερίες τουριστών και μόνιμων κατοίκων..

1 σχόλιο:

αστυάνακτας είπε...

Σωστό....έτσι για να μη ξεχνιόμαστε!!!