6 Σεπ 2008

Παρέμβαση στα γραφεία της Adecco

Σήμερα ενόψει της πορείας της Δ.Ε.Θ όπου χιλιάδες νέοι και νέες , εργαζόμενοι και εργαζόμενες, φοιτητές και φοιτήτριες ετοιμάζονται να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεση τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές την Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επιλέξαμε να παρέμβουμε δυναμικά στοχοποιώντας μια εταιρία ενοικίασης εργαζομένων.
Η εταιρία ενοικίασης εργαζομένων Adecco έχει μία ξεκάθαρη επιχειρηματική αποστολή: Την ανηλεή εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων. Εκμεταλλεύεται την ανεργία που μαστίζει την νεολαία για να λειτουργήσει ως υπεργολάβος προσφέροντας στους εν δυνάμει εργοδότες, νέους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα , χωρίς βασικό μισθό , χωρίς ασφάλιση, χωρίς δυνατότητα συλλογικών διεκδικήσεων.
Η ενοικίαση εργαζομένων δεν αποτελεί απλά μια προσβολή των εργασιακών δικαιωμάτων. Η ενοικίαση εργαζομένων αποτελεί μια ξεκάθαρη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς χωρίς καμία αναστολή δεν διστάζουν να μετατρέψουν νέες και νέους σε εμπορεύματα προς ενοικίαση.
Ως Νεολαία Συνασπισμού παλεύουμε για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων χρόνων .
Οι σύγχρονοι δουλέμποροι θα μας βρουν μπροστά τους.
Νεολαία Συνασπισμού Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: