4 Μαΐ 2009

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΥΘΕΟΥ

Όλοι οι Nεοκοσμίτες γνωρίζουμε καλά το καφέ που λειτουργούσε επι σειρά ετών στο “βουναλακι”, το παλιό “Αίθριο”. Το συγκεκριμένο είναι ιδιοκτησία του δήμου Αθηναίων και εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργεί, παραμένει άδειο και αναξιοποίητο!

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέου Κόσμου για το Λόφο Λαμπράκη υποστηρίζει να παραμείνει το κτίριο στο δήμο και να λειτουργήσει ως Ανοιχτό Πολιτιστικό Καφενείο.

Έγιναν αρκετές προσπάθειες να πουληθεί σε ιδιώτη και να παραχωρηθεί άλλος ένας δημόσιος ελεύθερος χώρος στην καρδιά της Αθήνας, μέσα στο πράσινο για ιδιωτικά επιχειρηματικά σχέδια. Μετά απο παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο καταφέραμε τουλάχιστον να παγώσει το ζήτημα. Ως Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέου Κόσμου για το Λόφο Λαμπράκη της περιοχής διεκδικούμε να λειτουργήσει o χώρος ως Ανοιχτό Πολιτιστικό Καφενείο, ανοιχτό σε κάθε συλλογικότητα που θα επιθυμεί να πραγματοποιεί εκδηλώσεις και δραστηριότητες στον χώρο αυτό, χώρις να χρεώνεται απο το δήμο με κάποια χρέωση. Ιδεατό θα ήταν οι εκδηλώσεις αυτές να μην έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και να παρέχονται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες!
Χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλων, μας αφορά όλους, τους Νεοκοσμιτες αλλά και όλους τους κάτοικους αυτής της γκρίζας πόλης. Περιμένουμε τις προτάσεις σας και συλλέγουμε υπογραφές για να τις καταθέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην πυκνοδομημένη αυτή συνοικία, είναι μεγάλη η έλλειψη δημόσιων χώρων συνάντησης των δημοτών και πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων . Το συγκεκριμένο κτίριο είναι ιδανικό ως προς τη θέση και τη μορφή του για να φιλοξενήσει χρήσεις που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου : συναντήσεις ομάδων, μουσικές - θεατρικές παραστάσεις , εκθέσεις , ομιλίες , σύνδεση με internet καθώς και μόνιμη λειτουργία καφετέριας με χαμηλές τιμές.

Tην ερχόμενη Κυριακή στις 10 μαιου,ώρα 12.00 η κίνηση πολιτών Νέου Κόσμου για τον λόφο Λαμπράκη ,στον αίθριο χώρο του δημοτικού καφέ στον λόφο Λαμπράκη διοργανώνει εκδήλωση και καλεί όλους τους πολίτες του Νέου Κόσμου.
Ενημερωνόμαστε και διεκδικούμε έναν ελεύθερο σε πρόσβαση πολιτιστικό χώρο για την περιοχή μας.

Ακολουθεί γιορτή με φαγητό και ποτό.

Σας περιμένουμε όλους

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: