16 Μαΐ 2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Φαίνεται ότι είναι μια μέρα περήφανης νίκης για τα κινήματα των πολιτών που ξέρουν να υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και τη δημιουργία χώρων πρασίνου. Είναι μέρα νίκης για τη σύγχρονη, ριζοσπαστική και οικολογική αριστερά της πράξης. Αποδεικνύεται ότι η δύναμη είναι στα χέρια των πολλών. Όσοι μέχρι χτες έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει γήπεδο χωρίς το εμπορικό κέντρο οφείλουν να απολογηθούν δημοσίως.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να εργαστεί για να ξεπεραστούν τα όποια νομικά και οικονομικά ζητήματα προκύψουν μετά από τη σημερινή απόφαση του ΣτΕ. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να δεσμευτεί για την απόδοση του συνόλου των εν λόγω 56 στρεμμάτων στους δημότες της πόλης, σε χώρους πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και μαζικού αθλητισμού, αξιοποιώντας το Σχέδιο του Ελαιώνα για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai pos tha ta apodosei o dimos ta 56 stremmata stous dimotes tis polis xipnokormorania mou? mipos ennoeite oti prepei ta koroida oi dimotes na plirosoun apo tin tsepi tous tin anegkefalia sas?