24 Ιαν 2008

Πογκρόμ κατά των μεταναστών στην Πάτρα



Αναδημοσιεύουμε την είδηση από το site του "105,5 στο Κόκκινο", http://www.left.gr/ , για το πογκρόμ κατά μεταναστών στην Πάτρα. Διαβάστε παρακάτω και τις προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Πάτρας, Ανδρέα Φούρα (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ για να μην ξεχνιόμαστε). Τα σχόλια δικά σας...

"Μετά τις περίπου 200 συλλήψεις των τελευταίων τριών ημερών δυνάμεις καταστολής και μπουλντόζες εισέβαλαν το πρωί στον καταυλισμό προσφύγων, γκρεμίζοντας τις παράγκες και συλλαμβάνοντας τους ίδιους.

Προκλητικός ο δήμαρχος Πάτρας Ανδρέας Φούρας μιλώντας "στο Κόκκινο" είπε ότι η Πάτρα δε μπορεί να ανεχθεί άλλο τους μετανάστες. Προσβλητική για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της χώρας και την ιστορική της μνήμη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός τη σημερινή «επιχείρηση σκούπα» εκ μέρους της ΕΛΑΣ."

Αυτές είναι οι απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις του κ. Φούρα...

Για το γκρέμισμα των καταυλισμών των Αφγανών μεταναστών

«Εμάς μας ζητήθηκε απλά η συνδρομή για να μαζέψουμε κάποια σκουπίδια (σ.σ. μπάζα) που είχαν μείνει στην περιοχή. Το σχέδιο της επιχείρησης και την εξέλιξή του δε τη γνωρίζουμε εμείς. Η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών».

Για τους μετανάστες που ζουν στην Πάτρα

«Το πρόβλημα της Πάτρα από τη διαβίωση εδώ των λαθρομεταναστών είναι ένα πρόβλημα, το οποίο για πολλά χρόνια το αντέχει η πόλη και έχει επιδείξει μεγάλες αντοχές. Όμως έχουν ξεπεραστεί τα όρια».

«Εδώ υπάρχουν λαθρομετανάστες παράνομοι, οι οποίοι δεν έχουν χαρτιά, δεν έχουν ταυτοποιηθεί δεν ξέρουμε ποιοι είναι».

«Αποφάσισε η κυβέρνηση κάτω από την πίεση της τοπικής κοινωνίας να δώσει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Και η λύση μαθαίνουμε ότι είναι να τους ταυτοποιήσει, να τους μεταφέρει σε κέντρα υποδοχής και να τους δώσει και χαρτιά προκειμένου να κινούνται στη χώρα».

«Είναι αδύνατο να ζήσει κανείς στην Πάτρα με την παρουσία αυτών των ανθρώπων»!

«Η τοπική κοινωνία απαίτησε από την κυβέρνηση αντί να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με βάση τη νομοθεσία που υπάρχει».

«Το πρόβλημα της πόλης είναι ότι 4.000 λαθρομετανάστες βρίσκονται αγκιστρωμένοι πάνω στα κάγκελα επιχειρώντας συνεχώς να μπουν σε κάποιο καράβι και να φύγουν».

«Το παραλιακό μέτωπο της πόλης δε μπορεί πλέον να ζήσει».

«Παρατηρούμε συγκρούσεις καθημερινές στους δρόμους, συγκρούσεις με πολίτες, κλοπές, καταστροφές από ανθρώπους που δεν έχουν καμία ταυτότητα στα χέρια τους. Προσπαθήσαμε να τους δώσουμε εργασία και απασχόληση. Κανένας δε το θέλησε»!

Για το που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι

«Υπάρχουν κέντρα υποδοχής που λειτουργούν κανονικά και με ανθρώπινες συνθήκες».

«Βεβαίως και πιέζουμε να φύγουν. Να σας τους στείλουμε στο σπίτι σας»!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη θαλασσα να τους πατέξετε όλους... Τί είναι η ελλάδα? Άσυλο για τους μετανάστες όλου του τρίτου κόσμου? Είδη έχουν γίνει πολλά για αυτους απο την ελλάδα.