29 Ιαν 2008

Η κυβέρνηση της Κολομβίας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο

Στις 19 Ιανουαρίου δύο άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ALIRIO QUIÑONEZ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κολομβίας (JUCO) στην περιοχή Guasdalito της Βενεζουέλας, που συνορεύει με την Κολομβία.

Ο Alirio βρισκόταν εξόριστος στην Μπολιβαριανή Δημοκρατίας της Βενεζουέλας κυνηγημένος από τον στρατό της Κολομβίας και των μυστικών υπηρεσιών, εξαιτίας της δράσης της JUCO για την οικοδόμηση του Δημοκρατικού Εναλλακτικού Πόλου και την λήξη των εμφύλιων συγκρούσεων.

Οι στοχοποιήσεις, οι απειλές, οι ψευδείς κατηγορίες, οι παρενοχλήσεις και τελικά οι δολοφονίες μελών και στελεχών της JUCO αποτελούν συνηθισμένη τακτική. Η εξόντωσή τους έχει σαν σκοπό τον αφανισμό του Δημοκρατικού Εναλλακτικού Πόλου και την περαιτέρω εμβάθυνση της ένοπλης εμφύλιας βίας.

Η Νεολαία Συνασπισμού, τα μέλη της και το Κεντρικό Συμβούλιό της, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στην οικογένεια και στους συντρόφους του Alirio Quinonez. Η δολοφονία του δεν μας αποθαρρύνει. Η κυβέρνηση Uribe έχει χέρια βαμμένα με αίμα.

Η εξεύρεση πολιτικής λύσης στην ένοπλη διαμάχη της Κολομβίας με διαπραγμάτευση αποτελεί μονόδρομο. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: