27 Ιαν 2008

Προσοχή! Ο Ελαιώνας κινδυνεύει να γίνει πράσινο

Αναδημοσίευση απο το http://salata.wordpress.com/

Προσοχή! Ο Ελαιώνας κινδυνεύει να γίνει πράσινο


1

T Ο Μ Ε Γ Α Λ Ο Φ Α Γ Ο Π Ο Τ Ι

Με πρόφαση το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, θα κατασκευαστεί στον Ελαιώνα
ένα τεράστιο εμπορικό συγκρότημα, που θα καλύπτει 220 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Γιατί μόνο τόσα;

Κάτοικοι του Βοτανικού, Κεραμικού, Γκαζιού, Ρουφ, Πετραλώνων,
Θησείου, Ακαδημίας Πλάτωνα, Αιγάλεω, Ρέντη, Περιστερίου:

Το απαράδεκτο και αντιλαϊκό Προεδρικό Διάταγμα του 1995 προβλέπει για τον Ελαιώνα ανάπλαση και υψηλό πράσινο. Εμείς λέμε: Όχι άλλο πράσινο! Το γρασίδι του γηπέδου είναι υπεραρκετό. Δεν θέλουμε να γίνουμε πνεύμονας πρασίνου. Θέλουμε να γίνουμε λεωφόρος Κηφισίας και όχι να κινδυνεύουμε να καούμε από τα δέντρα, όπως οι κάτοικοι της Ηλείας και τα ελάφια της Πάρνηθα.

Η Αθήνα δεν χρειάζεται άλλο πράσινο. Έχει ήδη αρκετό.
Η Αθήνα χρειάζεται περισσότερο τσιμέντο και άσφαλτο.

Χρειαζόμαστε περισσότερα εμπορικά κέντρα και ψηλά γυάλινα κτίρια στην περιοχή μας. Χρειαζόμαστε περισσότερα αυτοκίνητα, μποτιλιάρισμα και ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο Ελαιώνας δεν πρέπει να μείνει πίσω στην ανάπτυξη.

Δεν θέλουμε να ζούμε άλλο με τον κίνδυνο της ανάπλασης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και να απειλεί το επίπεδο ζωής των παιδιών μας. Δεν θέλουμε ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, που θα μετατρέψουν τη γειτονιά μας σε ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο για ψευτοκουλτουριάρηδες. Θέλουμε μπετά και τα θέλουμε τώρα.

Γι’ αυτό σας καλούμε:
Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα σχέδια κατασκευής του γηπέδου και κυρίως των πολυώροφων εμπορικών κέντρων που το περιβάλλουν. Να οργανώσουμε εθελοντικές ομάδες για να βοηθήσουμε στο χτίσιμο. Κάθε πολίτης από 6 μέχρι 76 χρονών μπορεί και πρέπει να βοηθήσει.

2

Να διοργανώσουμε έρανο για να ενισχύσουμε τους επιχειρηματίες. Τα 63 εκατ. ευρώ που πληρώνει ο Δήμος από τον προυπολογισμό του για να κατασκευαστεί το συγκρότημα, δεν είναι αρκετά. Πρέπει να συγκεντρώσουμε και άλλα, βάζοντας ο καθένας από το υστέρημά του. Οι επιχειρηματίες δεν βάζουν δεκάρα από την τσέπη τους, γι’ αυτό πρέπει να τους βοηθήσουμε, δείχνοντας την κοινωνική μας ευαισθησία.

Να απαιτήσουμε να μεταφερθούν στον Ελαιώνα περισσότερες εμπορικές χρήσεις. Να γίνει στον Ελαιώνα καζίνο, πάρκο νυχτερινών κέντρων, πέντε πολυώροφα ξενοδοχεία, τρία συνεδριακά κέντρα της Εκκλησίας, δέκα ανισόπεδοι κόμβοι, συγκροτήματα με μεζονέτες, ένα κωπηλατοδρόμιο, πίστα Φόρμουλα 1 και, οπωσδήποτε γήπεδο ταε κβον ντο. Και μία μαρίνα για πολυτελή σκάφη αναψυχής.

6

Να αποτρέψουμε κάθε αντιλαϊκό σχέδιο για υψηλό πράσινο, ανάδειξη των αρχαιωτήτων της περιοχής και απομάκρυνση των οχλουσών βιομηχανιών. Δεν θα περάσουν. Αν τους αφήσουμε να μας φυτέψουν δέντρα, αύριο μεθαύριο θα μας μετατρέψουν και σε υδροβιότοπο ή πάρκο για αρκούδες.

Ζητάμε:
1. Να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση το συγκρότημα του γηπέδου του ΠΑΟ.
2. Να αυξηθεί κατακόρυφα ο συντελεστής δόμησης στη γειτονιά μας και
να κοπούν τα υφιστάμενα δέντρα.
3. Να χτιστούν περισσότερα κτίρια γραφείων και καταστημάτων, με λεφτά του κράτους.

Το πράσινο στην πόλη είναι οπισθοδρόμηση και λαϊκισμός

Φίλοι και φίλες…

Δεν πρόκειται για παιχνίδι. Αν δεν αγωνιστούμε, τα μεγάλα συμφέροντα της δενδροφύτευσης μπορούν να καταντήσουν τον Ελαιώνα κάπως ΕΤΣΙ!

3


Να αγωνιστούμε για εμάς και το μέλλον των παιδιών μας, για να γίνει ο Ελαιώνας όπως τον ονειρεύεται κάθε λογικός άνθρωπος…

4

Δεν είναι αγώνας μόνο για τις γειτονιές μας, αλλά για όλο το Λεκανοπέδιο που ασφυκτιά από την έλλειψη τσιμέντου.

ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

9


Δεν υπάρχουν σχόλια: