30 Ιαν 2008

Δημοσκοπήσεων συνέχεια...

Αλλάζει το τοπίο...

Πτώση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων κάτω από το 30% και σημαντική άνοδο του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της ΜRB για τον ALPHA που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

ΝΔ 29,2%

ΠΑΣΟΚ 25,9%

ΣΥΡΙΖΑ 9,1%

KΚΕ 8,1%

ΛΑΟΣ 4,2%.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των κομμάτων, θετικές κρίσεις εκφράζουν για τη ΝΔ το 23,1% των ερωτηθέντων, για το ΠΑΣΟΚ το 14,6%, για το ΚΚΕ το 25,6%, για το ΣΥΡΙΖΑ το 35,4% και για τον ΛΑΟΣ το 25%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 27 και 28 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.012 πανελλαδικά.

29 Ιαν 2008

Η κυβέρνηση της Κολομβίας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο

Στις 19 Ιανουαρίου δύο άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ALIRIO QUIÑONEZ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κολομβίας (JUCO) στην περιοχή Guasdalito της Βενεζουέλας, που συνορεύει με την Κολομβία.

Ο Alirio βρισκόταν εξόριστος στην Μπολιβαριανή Δημοκρατίας της Βενεζουέλας κυνηγημένος από τον στρατό της Κολομβίας και των μυστικών υπηρεσιών, εξαιτίας της δράσης της JUCO για την οικοδόμηση του Δημοκρατικού Εναλλακτικού Πόλου και την λήξη των εμφύλιων συγκρούσεων.

Οι στοχοποιήσεις, οι απειλές, οι ψευδείς κατηγορίες, οι παρενοχλήσεις και τελικά οι δολοφονίες μελών και στελεχών της JUCO αποτελούν συνηθισμένη τακτική. Η εξόντωσή τους έχει σαν σκοπό τον αφανισμό του Δημοκρατικού Εναλλακτικού Πόλου και την περαιτέρω εμβάθυνση της ένοπλης εμφύλιας βίας.

Η Νεολαία Συνασπισμού, τα μέλη της και το Κεντρικό Συμβούλιό της, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στην οικογένεια και στους συντρόφους του Alirio Quinonez. Η δολοφονία του δεν μας αποθαρρύνει. Η κυβέρνηση Uribe έχει χέρια βαμμένα με αίμα.

Η εξεύρεση πολιτικής λύσης στην ένοπλη διαμάχη της Κολομβίας με διαπραγμάτευση αποτελεί μονόδρομο. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

28 Ιαν 2008

Θρίαμβος στη Γερμανία


Τα μέλη του Γερμανικού Αριστερού Κόμματος (Die Linke) ζουν απόψε ένα μεγάλο θρίαμβο στις εκλογές των κρατιδίων της Έσσης (Φρανκφούρτη, Βισμπάντεν) και της Κάτω Σαξωνίας (Αννόβερο). Μπήκαν για πρώτη φορά μετά την ενοποίηση της χώρας (1990) στα τοπικά Κοινοβούλια (όριο εισόδου σύμφωνα με το γερμανικό εκλογικό νόμο σε όλη την χώρα είναι το 5%). Με 5,1% στην Έσση και 7,1% στο Αννόβερο. Στην Έσση το 2003 δεν είχαν καν κατέβει στις εκλογές! Τώρα πήραν 5,1% και 6 έδρες και έγιναν ρυθμιστές, γιατί εξαιτίας τους έχασε την κυβέρνηση η κεντροδεξιά. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) καταποντίστηκαν (εχασαν πάνω από 12 μονάδες εξαιτίας της ρατσιστικής τους πολιτικής ενάντια στους μετανάστες και κυρίως τους νέους στην ηλικία μετανάστες). Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) ανέβηκαν μεν κατά 3,2%, αλλά, σύμφωνα με την τοπική αρχηγό τους, Αντρέα Υψηλάντη, προτιμούν να συγκυβερνήσουν με τους Πράσινους (Die Grunen) και τους Φιλελεύθερους (FDP), προκειμένου να μην "γίνουν όμηροι της Αριστεράς". Στην Κατω Σαξωνία από 0,5% το 2003, το Die Linke ανέβηκε στο 7,1% και τις 11 έδρες. Εκεί παραμένει η κεντροδεξιά κυβέρνηση με σοβαρές απώλειες σε ποσοστά και σε απόλυτο αριθμό ψήφων, όπως και το SPD, που έπιασε το χαμηλότερο ποσοστό του σε αυτό το κρατίδιο (όπου κυβερνούσε για δεκαετίες) μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο! Το Αριστερό Κόμμα είναι το μόνο κερδισμένο από όλα τα κόμματα !!!

Επονται σε λίγο καιρό οι εκλογές στο Αμβούργο, όπου το Die Linke αναμένεται να εισέλθει με άνεση στην τοπική Βουλή και αργότερα και στη Βαυαρία, όπου παρά τη συντριπτική, ιστορικά, υπεροχή της δεξιάς (πάνω από 60%), οι εκπρόσωποι της Αριστεράς ελπίζουν βάσιμα ότι θα μπουν και εκεί στη Βουλή και αυτό θα είναι αληθινός πολιτικός σεισμός. Το Die Linke, με την ίδρυσή του πριν μισό περίπου χρόνο, άλλαξε εντελως το πολιτικό τοπίο στη Γερμανία. Για πρώτη φορά υπάρχει κόμμα πραγματικά Αριστερό στα αριστερά του σοσιαλδημοκρατικού SPD. Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων και των μεταναστών. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις είναι τώρα υποχρεωμένες να το πάρουν αυτό υπόψη τους. Ήδη το SPD προσπαθεί να εγκαταλείψει την ολέθρια πολιτική του (πρώην Προέδρου του και Καγκελαρίου και νύν στέλέχους του ενεργειακού γίγαντα GASPROM) Γκέρχαρτ Σρέντερ και, όπου το κάνει, χάνει λιγότερο απ' όσο χάνει, όπου δεν το κάνει.
To γερμανικό Αριστερό Κόμμα είναι ιδρυτικό μέλος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), όπως άλλωστε και ο Συνασπισμός, και μάλιστα αυτή την περίοδο έχει και την Προεδρία του ΚΕΑ, αφού στο πρόσφατο 2ο Συνέδριο του ΚΕΑ στην Πράγα, στη θέση αυτή εξελέγη ομόφωνα ο Λόταρ Μπίσκι.

27 Ιαν 2008

Προσοχή! Ο Ελαιώνας κινδυνεύει να γίνει πράσινο

Αναδημοσίευση απο το http://salata.wordpress.com/

Προσοχή! Ο Ελαιώνας κινδυνεύει να γίνει πράσινο


1

T Ο Μ Ε Γ Α Λ Ο Φ Α Γ Ο Π Ο Τ Ι

Με πρόφαση το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, θα κατασκευαστεί στον Ελαιώνα
ένα τεράστιο εμπορικό συγκρότημα, που θα καλύπτει 220 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Γιατί μόνο τόσα;

Κάτοικοι του Βοτανικού, Κεραμικού, Γκαζιού, Ρουφ, Πετραλώνων,
Θησείου, Ακαδημίας Πλάτωνα, Αιγάλεω, Ρέντη, Περιστερίου:

Το απαράδεκτο και αντιλαϊκό Προεδρικό Διάταγμα του 1995 προβλέπει για τον Ελαιώνα ανάπλαση και υψηλό πράσινο. Εμείς λέμε: Όχι άλλο πράσινο! Το γρασίδι του γηπέδου είναι υπεραρκετό. Δεν θέλουμε να γίνουμε πνεύμονας πρασίνου. Θέλουμε να γίνουμε λεωφόρος Κηφισίας και όχι να κινδυνεύουμε να καούμε από τα δέντρα, όπως οι κάτοικοι της Ηλείας και τα ελάφια της Πάρνηθα.

Η Αθήνα δεν χρειάζεται άλλο πράσινο. Έχει ήδη αρκετό.
Η Αθήνα χρειάζεται περισσότερο τσιμέντο και άσφαλτο.

Χρειαζόμαστε περισσότερα εμπορικά κέντρα και ψηλά γυάλινα κτίρια στην περιοχή μας. Χρειαζόμαστε περισσότερα αυτοκίνητα, μποτιλιάρισμα και ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο Ελαιώνας δεν πρέπει να μείνει πίσω στην ανάπτυξη.

Δεν θέλουμε να ζούμε άλλο με τον κίνδυνο της ανάπλασης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και να απειλεί το επίπεδο ζωής των παιδιών μας. Δεν θέλουμε ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, που θα μετατρέψουν τη γειτονιά μας σε ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο για ψευτοκουλτουριάρηδες. Θέλουμε μπετά και τα θέλουμε τώρα.

Γι’ αυτό σας καλούμε:
Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα σχέδια κατασκευής του γηπέδου και κυρίως των πολυώροφων εμπορικών κέντρων που το περιβάλλουν. Να οργανώσουμε εθελοντικές ομάδες για να βοηθήσουμε στο χτίσιμο. Κάθε πολίτης από 6 μέχρι 76 χρονών μπορεί και πρέπει να βοηθήσει.

2

Να διοργανώσουμε έρανο για να ενισχύσουμε τους επιχειρηματίες. Τα 63 εκατ. ευρώ που πληρώνει ο Δήμος από τον προυπολογισμό του για να κατασκευαστεί το συγκρότημα, δεν είναι αρκετά. Πρέπει να συγκεντρώσουμε και άλλα, βάζοντας ο καθένας από το υστέρημά του. Οι επιχειρηματίες δεν βάζουν δεκάρα από την τσέπη τους, γι’ αυτό πρέπει να τους βοηθήσουμε, δείχνοντας την κοινωνική μας ευαισθησία.

Να απαιτήσουμε να μεταφερθούν στον Ελαιώνα περισσότερες εμπορικές χρήσεις. Να γίνει στον Ελαιώνα καζίνο, πάρκο νυχτερινών κέντρων, πέντε πολυώροφα ξενοδοχεία, τρία συνεδριακά κέντρα της Εκκλησίας, δέκα ανισόπεδοι κόμβοι, συγκροτήματα με μεζονέτες, ένα κωπηλατοδρόμιο, πίστα Φόρμουλα 1 και, οπωσδήποτε γήπεδο ταε κβον ντο. Και μία μαρίνα για πολυτελή σκάφη αναψυχής.

6

Να αποτρέψουμε κάθε αντιλαϊκό σχέδιο για υψηλό πράσινο, ανάδειξη των αρχαιωτήτων της περιοχής και απομάκρυνση των οχλουσών βιομηχανιών. Δεν θα περάσουν. Αν τους αφήσουμε να μας φυτέψουν δέντρα, αύριο μεθαύριο θα μας μετατρέψουν και σε υδροβιότοπο ή πάρκο για αρκούδες.

Ζητάμε:
1. Να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση το συγκρότημα του γηπέδου του ΠΑΟ.
2. Να αυξηθεί κατακόρυφα ο συντελεστής δόμησης στη γειτονιά μας και
να κοπούν τα υφιστάμενα δέντρα.
3. Να χτιστούν περισσότερα κτίρια γραφείων και καταστημάτων, με λεφτά του κράτους.

Το πράσινο στην πόλη είναι οπισθοδρόμηση και λαϊκισμός

Φίλοι και φίλες…

Δεν πρόκειται για παιχνίδι. Αν δεν αγωνιστούμε, τα μεγάλα συμφέροντα της δενδροφύτευσης μπορούν να καταντήσουν τον Ελαιώνα κάπως ΕΤΣΙ!

3


Να αγωνιστούμε για εμάς και το μέλλον των παιδιών μας, για να γίνει ο Ελαιώνας όπως τον ονειρεύεται κάθε λογικός άνθρωπος…

4

Δεν είναι αγώνας μόνο για τις γειτονιές μας, αλλά για όλο το Λεκανοπέδιο που ασφυκτιά από την έλλειψη τσιμέντου.

ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

9


25 Ιαν 2008

O ΣΥΡΙΖΑ με 7,8% ανεβαίνει στην τρίτη θέση

Αλλάζει το τοπίο...
Πέμπτη, 24.01.08

Η ΝΔ διατηρεί την πρώτη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Το Ποντίκι".

Η ΝΔ, με 27,6% εμφανίζεται σταθερή, με το ίδιο ακριβώς ποσοστό που βρέθηκε στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Το ΠΑΣΟΚ με 26,1% υπολείπεται κατά 0,2 συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου.

O ΣΥΡΙΖΑ με 7,8% ανεβαίνει στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Tο ΚΚΕ 7,3
(στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 7,7% και το ΚΚΕ 8,4%).

Ο ΛΑΟΣ με 4,1% (έναντι 3,9% της προηγούμενης μέτρησης)

Oι Οικολόγοι - Πράσινοι με 1,6% .

Οι αναποφάσιστοι της έρευνας της Metron Analysis, που έγινε στο διάστημα 16-20 Ιανουαρίου, φθάνουν στο 7,3%.

24 Ιαν 2008

Πογκρόμ κατά των μεταναστών στην Πάτρα



Αναδημοσιεύουμε την είδηση από το site του "105,5 στο Κόκκινο", http://www.left.gr/ , για το πογκρόμ κατά μεταναστών στην Πάτρα. Διαβάστε παρακάτω και τις προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Πάτρας, Ανδρέα Φούρα (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ για να μην ξεχνιόμαστε). Τα σχόλια δικά σας...

"Μετά τις περίπου 200 συλλήψεις των τελευταίων τριών ημερών δυνάμεις καταστολής και μπουλντόζες εισέβαλαν το πρωί στον καταυλισμό προσφύγων, γκρεμίζοντας τις παράγκες και συλλαμβάνοντας τους ίδιους.

Προκλητικός ο δήμαρχος Πάτρας Ανδρέας Φούρας μιλώντας "στο Κόκκινο" είπε ότι η Πάτρα δε μπορεί να ανεχθεί άλλο τους μετανάστες. Προσβλητική για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της χώρας και την ιστορική της μνήμη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός τη σημερινή «επιχείρηση σκούπα» εκ μέρους της ΕΛΑΣ."

Αυτές είναι οι απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις του κ. Φούρα...

Για το γκρέμισμα των καταυλισμών των Αφγανών μεταναστών

«Εμάς μας ζητήθηκε απλά η συνδρομή για να μαζέψουμε κάποια σκουπίδια (σ.σ. μπάζα) που είχαν μείνει στην περιοχή. Το σχέδιο της επιχείρησης και την εξέλιξή του δε τη γνωρίζουμε εμείς. Η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών».

Για τους μετανάστες που ζουν στην Πάτρα

«Το πρόβλημα της Πάτρα από τη διαβίωση εδώ των λαθρομεταναστών είναι ένα πρόβλημα, το οποίο για πολλά χρόνια το αντέχει η πόλη και έχει επιδείξει μεγάλες αντοχές. Όμως έχουν ξεπεραστεί τα όρια».

«Εδώ υπάρχουν λαθρομετανάστες παράνομοι, οι οποίοι δεν έχουν χαρτιά, δεν έχουν ταυτοποιηθεί δεν ξέρουμε ποιοι είναι».

«Αποφάσισε η κυβέρνηση κάτω από την πίεση της τοπικής κοινωνίας να δώσει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Και η λύση μαθαίνουμε ότι είναι να τους ταυτοποιήσει, να τους μεταφέρει σε κέντρα υποδοχής και να τους δώσει και χαρτιά προκειμένου να κινούνται στη χώρα».

«Είναι αδύνατο να ζήσει κανείς στην Πάτρα με την παρουσία αυτών των ανθρώπων»!

«Η τοπική κοινωνία απαίτησε από την κυβέρνηση αντί να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με βάση τη νομοθεσία που υπάρχει».

«Το πρόβλημα της πόλης είναι ότι 4.000 λαθρομετανάστες βρίσκονται αγκιστρωμένοι πάνω στα κάγκελα επιχειρώντας συνεχώς να μπουν σε κάποιο καράβι και να φύγουν».

«Το παραλιακό μέτωπο της πόλης δε μπορεί πλέον να ζήσει».

«Παρατηρούμε συγκρούσεις καθημερινές στους δρόμους, συγκρούσεις με πολίτες, κλοπές, καταστροφές από ανθρώπους που δεν έχουν καμία ταυτότητα στα χέρια τους. Προσπαθήσαμε να τους δώσουμε εργασία και απασχόληση. Κανένας δε το θέλησε»!

Για το που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι

«Υπάρχουν κέντρα υποδοχής που λειτουργούν κανονικά και με ανθρώπινες συνθήκες».

«Βεβαίως και πιέζουμε να φύγουν. Να σας τους στείλουμε στο σπίτι σας»!

22 Ιαν 2008

Ρεμπέτικο γλέντι ΕΝΕΔΡΑΣ



Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νεολαίας Συνασπισμού


Παρασκευή 25/1/08


ώρα 10.00


στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής

Οδός Κλαζομενών και Δρυούλων


Θα παίξουν οι Απόντες


Είσοδος 20 ευρώ (περιλαμβάνεται φαγητό και ποτό)

http://enedra.blogspot.com/

21 Ιαν 2008

Χιόνια στο Αφγανιστάν...!


Εδώ επιβεβαιώνεται ότι τα φτωχά στρώματα πλήττονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής...


Το αφγανικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 320 άνθρωποι και σχεδόν 10.000 ζώα πέθαναν αυτόν το μήνα στο Αφγανιστάν από το σφοδρό κρύο και τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις στη χώρα εδώ και 15 χρόνια.


Τα νέα αυτά στοιχεία του υπουργείου δείχνουν τριπλασιασμό σε πέντε ημέρες του αριθμού των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.


Η ζώνη που έχει πληγεί περισσότερο από τις κακές καιρικές συνθήκες είναι η βορειοδυτική επαρχία Χεράτ και τρεις γειτονικές της επαρχίες, μεταξύ των οποίων η Νιμρόζ, σύμφωνα με τις αρχές.


"Μόνο στην επαρχία Χεράτ, υπάρχουν 137 νεκροί", δήλωσε ο υπεύθυνος του υπουργείου Άχμαντ Σχεκίμπ Χούμραζ.


με πληροφορίες από το ΑΠΕ.

20 Ιαν 2008

Ασύμμετρη απειλή η Ελλάδα για το οικοσύστημα της Mεσογείου


H ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.

Guess who?... Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Αρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' ...!

Εκτός αυτού, 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Yπογράψτε το petition για την προστασία των δασών. H αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.

www.petitiononline. com/forestgr/

18 Ιαν 2008

Για τις εστίες στο Ρέθυμνο και την αυταρχική πολιτική της Ν.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός παιδείας αποδεικνύουν το δίκιο των φοιτητών του «Τιμίου Σταυρού»




Σε πλήρη αυτοδιάψευση οδηγήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος στη Βουλή, σχετικά με την υπόθεση της εστίας του «Τιμίου Σταυρού». Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε μετά από αίτημα του βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Τάσου Κουράκη προκύπτει ότι:



1) οι υπεύθυνες υπηρεσίες του πανεπιστημίου ζήτησαν από τους φοιτητές του «Τιμίου Σταυρού» να καταθέσουν αιτήσεις στέγασης σε άλλες εστίες τρεις μήνες μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (!) και αφού όλες οι διαθέσιμες κλίνες είχαν ήδη διατεθεί.


2) εκ των υστέρων (και χωρίς να μπορούν να αποδείξουν με επίσημα έγγραφα την αλήθεια των ισχυρισμών τους) οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου ισχυρίζονται ότι έκαναν δεκτές ακόμη και εκπρόθεσμες αιτήσεις, παραδέχονται όμως ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωσή των φοιτητών έστω και γι’ αυτήν την προσχηματική διαδικασία. Δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να κολλήσουν μια σχετική ανακοίνωση έξω από το γραφείο φοιτητικής μέριμνας του πανεπιστημίου. (Φοιτητική μέριμνα όνομα και πράγμα, δηλαδή!)


3) το υπουργείο αδυνατεί να προσκομίσει οποιοδήποτε έγγραφο που να στηρίζει τους ισχυρισμούς του ότι το ΕΙΝ προγραμμάτιζε το κλείσιμο της εστίας «Τίμιος Σταυρός» μόλις ξεκίναγε τη λειτουργία της η «Νέα Εστία» και ανεξάρτητα από τα στατικά προβλήματα του κτιρίου που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα. Επομένως όταν αποφασίστηκε η ανέγερση της Νέας Εστίας, προβλεπόταν ότι οι κλίνες της θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες και το Ρέθυμνο θα αποκτούσε συνολικά. Με το κλείσιμο του «Τίμιου Σταυρού» το Ρέθυμνο μένει με 62 κλίνες λιγότερες (μείωση περίπου 20% σε σχέση με τον προγραμματισμό)





Και η "μέριμνα" συνεχίζεται...Οι φοιτητές που με όπλο την κατάληψη, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη στέγη τους, αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς θέρμανση και εντός λίγων ημερών κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ρεύμα,αφού το Ε.Ι.Ν. δεν έχει πληρώσει το λογαριασμό! Κι όμως...η παρωδία δε σταματάει ούτε εδώ.Οι νέες προθέσεις,οπως διατυπώνονται απο έγκυρες πηγές,είναι οτι εντός της εβδομάδας,το ζήτημα θα περάσει στα χέρια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ως την πλέον αρμόδια πια σ'αυτή τη χώρα για τα θέματα παιδείας!Τους πληροφορούμε όμως οτι θα μας βρούν απέναντί τους,οι εστίες έχουν άσυλο και αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αφήσουμε να παραβιαστεί.Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών του "Τιμίου Σταυρού",αγωνιζόμαστε για δωρεάν σίτιση,στέγαση,μεταφορά και εν γένει για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.Οι υπονομευτές της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή! ΩΣ ΕΔΩ!

17 Ιαν 2008

"Αμερικάνοι και Κολομβιανοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν να με δολοφονήσουν!"


"Στη Μπογκοτά υπάρχουν Αμερικανοί αξιωματούχοι και Κολομβιανοί στρατιωτικοί που συνωμοτούν ενάντια στη Βενεζουέλα, σχεδιάζουν να με σκοτώσουν και να ξεκινήσουν μία ένοπλη σύρραξη μεταξύ της χώρας μου και της Κολομβίας". Αυτά δήλωσε ο Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νικαράγουα...


Ο Ούγκο Τσάβες πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση δύο γυναικών που κρατούνταν όμηροι από τις FARC στην Κολομβία και εκπονήθηκε σχέδιο απελευθέρωσης σε συνεργαία και με τον Ερυθρό Σταυρό. Ο πρόεδρος της Κολομβίας και προνομιακός συνεργάτης των ΗΠΑ, Άλβαρο Ουρίμπε, αντέδρασε στην πρωτοβουλία διαμεσολάβησης του Τσάβες με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η αποστολή να τιναχτεί στον αέρα.


Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του Reuters για τον σημαντικό ρόλο του Ούγκο Τσάβες στην απελευθέρωση των ομήρων, καθώς και την υποκριτική αντίδραση της αμερικάνικης κυβέρνησης μετά την επιτυχή κατάληξη της επιχείρησης...



16 Ιαν 2008

Ναι αγαπητές ΗΠΑ. Και στην Κούβα γίνονται εκλογές...!


Αναδημοσιεύουμε από το site του Ρ/Σ "105,5 Στο Κόκκινο", http://www.left.gr/


---------------------------------------------------------------------------------


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στην Κουβανική πρεσβεία ο πρέσβης της χώρας Hermes Herrera Hernandez με αφορμή τις βουλευτικές και επαρχιακές εκλογές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.


Σκοπός της συνέντευξης ήταν, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Hernandez, «να γνωρίζει ο λαός της Ελλάδας το εκλογικό σύστημα στην Κούβα, αφού πολλές φορές τα διεθνή ΜΜΕ παρερμηνεύουν το σύστημα και το χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατικό επειδή είναι μονοκομματικό».


«Στην Κούβα οι πολιτικές οντότητες, δηλαδή το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και η Κομμουνιστική Νεολαία, δεν συμμετέχουν στις εκλογές, ούτε προτείνουν υποψηφίους, ούτε επιβάλλουν υποψηφίους» τόνισε ο κ. Hernandez. «Έχουμε τον θεσμό της δημοκρατικής εκπροσώπησης και ο λαός μέσω των τοπικών συμβουλίων προτείνει τους υποψήφιους βουλευτές. Έτσι ο λαός συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς να περιορίζεται στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, αλλά συζητά και κρίνει την τύχη όλων των νομοσχεδίων που προτείνονται από την κυβέρνηση».


Δικαίωμα ψήφου στην Κούβα έχουν όλες οι άντρες και οι γυναίκες, ηλικίας άνω των 16 ετών (όριο που μπορεί και να μειωθεί), εκτός από όσους έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων λόγω εγκληματικών πράξεων.


Στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Ιανουαρίου υποψήφιοι θα είναι 860 πολίτες (μεταξύ των οποίων και ο Φιντέλ Κάστρο), από τους οποίους θα προκύψει η νέα Εθνοσυνέλευση με 614 υποψηφίους. Η νέα Εθνοσυνέλευση θα χαρακτηριστεί και από βαθιά ηλικιακή ανανέωση καθώς πάνω από το 60% των υποψηφίων έχουν γεννηθεί μετά την επανάσταση στην Κούβα. Των 42% των υποψηφίων είναι γυναίκες ενώ το 78% είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου.


Ο κ. Hernandez σημείωσε ότι «στην Κουβανική κοινωνία υπάρχει μια πολύ μικρή μειοψηφία που εναντιώνεται στην επανάσταση, που όμως δεν ασκεί επιρροή και χρηματοδοτείται κυρίως από τις ΗΠΑ». Συμπλήρωσε ότι «αν πάψει να υπάρχει το μονοκομματικό σύστημα στην Κούβα τότε θα αφήσουμε ρωγμές για να μπουν οι ΗΠΑ στην Κούβα, θα προκληθεί κοινωνικός κατακερματιμός και τελικά την μέρα που δεν θα είμαστε πια ενωμένοι θα μας καταπιούν οι ΗΠΑ».


Για τα δημοσιεύματα και τις φήμες που κυκλοφορούν για τον Φιντέλ Κάστρο, ο πρέσβης δήλωσε ότι « η υγεία του Φιντέλ βελτιώνεται συνεχώς και χαίρει της τεράστιας εκτίμησης του λαού της Κούβας».


Αύριο 17/1 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης στους 5 Κουβανούς Αγωνιστές Κρατούμενους στις φυλακές των ΗΠΑ στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ στις 19:00.

15 Ιαν 2008

Νάτο, νάτο το Ελληνικό!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ !!!

Έτσι θέλει το ΥΠΕΧΩΔΕ να γίνει ο χώρος του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.


Όπου βλέπετε χώρους με κόκκινο χρώμα, ειναι περιοχές που θα ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ...

Αυτή η φωτογραφία προέρχεται από την ανάλυση της μελέτης του ΥΠΕΧΩΔΕ. Την ανάλυση επιμελήθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχία Αθηνών και παρουσιάστηκαν σήμερα στη συνέντευξη Τύπου της "Κοινής Δράσης" με την ευκαιρία του 3ήμερου Φόρουμ για το Μητροπολιτικό Πάρκο.


Η "Κοινή Δράση" αποτελείται από τις δημοτικές Αρχές του Αλίμου, της Αργυρούπολης, της Γλυφάδας και του Ελληνικού.


Για το πλήρες πρόγραμμα του Φόρουμ, για πληροφορίες της "Κοινής Δράσης" και για νέα γύρω από το θέμα του Πάρκου επισκεφτείτε το http://www.koinidrasi.gr/ .

14 Ιαν 2008

Τί προετοιμάζεται για το τεύχος 36...


Μπορεί να αργήσαμε να ξαναπάρουμε "μπρος" σχετικά με την συχνή σας ενημέρωση γιά την ΕΝΕΔΡΑ.

Το σίγουρο είναι ότι το νέο τεύχος μας θα αξίζει την (μικρή) αναμονή σας...



Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

- Γιατί ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου; Υπάρχει εναλλακτική;


- Εξελίξεις για την διεθνή επικαιρότητα: Το ΟΧΙ στη Βενεζουέλα, οι σφαγές στην Κένυα, το νέο ομοσπονδιακό κόμμα της Αριστεράς στην Ιταλία, οι εκλογές για τους υποψηφίους προέδρους στις ΗΠΑ...


- Μια σύντομη ιστορία για τον Μ-Λ χώρο...


και 2 (πιθανόν) συνεντεύξεις κορυφαίων προσωπικοτήτων της σύγχρονης Αριστεράς...


Κάντε υπομονή...

13 Ιαν 2008

Το τεύχος 35 έχει ήδη κυκλοφορήσει...!


Μπορεί να αργήσαμε να σας ενημερώσουμε για το τι "παίζει" στην ΕΝΕΔΡΑ, αλλά το τεύχος 35 έχει ήδη κυκλοφορήσει...

Τα θέματα του τεύχους είναι τα παρακάτω:


- Αφιέρωμα: Μπορούμε να νικήσουμε την Ακροδεξιά!

- Οκτωβριανή Επανάσταση: Μια σύντομη αφήγηση - Είναι "επικίνδυνη" και σήμερα;

- 2ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Η παρουσία του ΣΥΝ και της Νεολαίας ΣΥΝ στη Πράγα, οι στόχοι, τα συμπεράσματα.

- Ασφαλιστικό: Δεν έχουμε επιλογή να ηττηθούμε...

- Οικολογία: Ο νομός Λάρισας και η Λίμνη Παμβώτιδα εκπέμπουν SOS!

- Ανταπόκριση στη Βενεζουέλα για το Δημοψήφισμα της 2ας Δεκέμβρίου.


και όπως πάντα:

Social Design, Κινηματογράφος, Βιβλίο, Techno-λόγιο, Bye/Buy, σκίτσο του Στάθη αποκλειστικά για την ΕΝΕΔΡΑ, "η Αλίκη στη χώρα των τραυμάτων", Mouzahedin

Μπορείς να γίνεις συνδρομητής στην ΕΝΕΔΡΑ για έναν χρόνο και να έχεις:
- το κεφάλι σου ήσυχο
- 1 CD με γραφικά και εικόνες από τα κοινωνικά κινήματα
- 1 CD με αντιπολεμικά τραγούδια
- 1 T-shirt

Επικοινώνησε μαζί μας στο
210-3809319 (Αθήνα)
2310- 274504 (Θεσσαλονίκη)
2610-278923 (Πάτρα)
2810-280222 (Ηράκλειο)
6940-778152 (Κομοτηνή)

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ