8 Ιουλ 2009

Όλοι/ες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 9/7, 19.00 Ομόνοια

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του ακροδεξιού παραλόγου με την κυβέρνηση της Ν.Δ να ανταγωνίζεται το ΛΑΟΣ στις ακροδεξιές κορώνες, το ΠΑΣΟΚ τη μια μέρα να υπερθεματίζει και την άλλη να σιωπά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ να προάγουν με τη σειρά τους το ρατσισμό.


Στρατόπεδα συγκέντρωσης, αύξηση της φυλάκισης των χωρίς χαρτιά και των νεοπροσφύγων από τους 3 μήνες στον 1 χρόνο, σκούπες, ρατσιστική βία και καταστολή από την αστυνομία αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως εγκληματίες και ως απειλή για την κοινωνία.


Ο ρατσισμός ,όμως, είναι αυτός που αποτελεί μια μόνιμη απειλή για την κοινωνία. Και η μόνη απάντηση δεν μπορεί παρά να προέλθει από τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, από τους αγώνες ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, για ίσα δικαιώματα για όλους/ες. Ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα, όπως έδειξαν και τα τελευταία αντιρατσιστικά φεστιβάλ. Αυτήν ακριβώς την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας θα ενισχύσουμε όλο το επόμενο διάστημα, με επόμενό μας σταθμό το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο αυτής της Πέμπτης 9/7.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

8/07/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: