22 Ιουλ 2009

Για την εκκένωση του εφετείου

Η κυβέρνηση της Ν.Δ κάνει και πάλι το θαύμα της. Φιλοδοξεί μέσα σε λίγες ημέρες να περάσει σε σκληρότητα και καταστολή απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τον Σαρκοζί και τον Μπερλουσκόνι μαζί. Από την κατεδάφιση του καταυλισμού στην Πάτρα, μέχρι την εκκένωση του εφετείου, η κυβέρνηση θέλει να καθαρίσει τις πόλεις από τα "σκουπίδια", για να φτιάξει (;) το τουριστικό μας προφίλ Καμία πρόνοια βέβαια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αδιαφορώντας ακόμα και για τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει, τις οποίες έχει πετάξει εδώ και καιρό στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με έννοιες όπως "αξιοπρέπεια" και "δικαιώματα".

Η "υποβάθμιση" περιοχών του κέντρου της Αθήνας και άλλων πόλεων δεν οφείλεται στους μετανάστες, αλλά στη χρόνια εγκατάλειψη, από το Δήμο και τις κυβερνήσεις, των γειτονιών, που παραμένουν χωρίς υποδομές, σχολεία, χώρους πρασίνου, αθλητικές εγκαταστάσεις, καθαριότητα. Οι μετανάστες δεν είναι παρά τα εύκολα, εξιλαστήρια θύματα μιας ρατσιστικής πολιτικής, που μας απειλεί, όμως, όλους και όλες.

Γι'αυτό και όλο το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας για τη νομιμοποίηση των μεταναστών-τριών, για ίσα δικαιώματα, για παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και για ανθρώπινους χώρους υποδοχής και διαβίωσης.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
22/07/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: