23 Ιουλ 2009

H ρύπανση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με περισσότερα ΙΧ!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Σουφλιάς για τη μείωση των ρύπων

Τα “μέτρα” αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα που ανακοίνωσε σήμερα ο “ΠΕΧΩ”ΔΕ κ. Σουφλιάς επικεντρώνουν στην έμμεση επιχορήγηση της αγοράς αυτοκινήτου, με την παροχή κινήτρων ώστε όλο και περισσότερα ΙΧ να πουληθούν το επόμενο διάστημα και να γεμίσουν το κέντρο της πόλης.

Μετά και την προ μηνών -εν μέσω και δημοσιονομικής κρίσης- απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, τα μέτρα αυτά αποτελούν το δεύτερο “δώρο” της Κυβέρνησης στους εισαγωγείς αυτοκινήτων, αλλά και τη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ουσιαστική αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του “κυκλοφοριακού” στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από σοβαρά, μακροχρόνια προγράμματα ενθάρρυνσης της βιώσιμης κινητικότητας, των ήπιων μορφών μετακίνησης, των δημόσιων -καθαρών- μέσων μεταφοράς.

Μέτρα σαν αυτά που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Σουφλιάς είναι στην ουσία τους λαϊκίστικα και “χαϊδεύουν τ’ αυτιά” των καταναλωτών μεγάλων εισοδημάτων, ενώ μετακυλύουν το κόστος από την απώλεια δημόσιων εσόδων συλλήβδην στους φορολογούμενους και δυσανάλογα στα λαϊκά στρώματα.

Οι πολίτες χρειάζονται κίνητρα για να εγκαταλείψουν το ΙΧ τους, όχι κίνητρα για να αγοράσουν κι’ άλλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: