14 Ιουλ 2009

Για τις πελατειακές σχέσεις στο μεταπτυχιακό του ΑΠΘ

Μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, σχετικά με την επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών με βάση τα κομματικά τους ...προσόντα, το μόνο που έχουμε να πούμε στο Υπουργείο Παιδείας και στο καθηγητικό κατεστημένο που στήριξε τις επιλογές του, είναι ένα μεγάλο μπράβο για τη συνέπεια λόγων και έργων.

Γιατί όλοι αυτοί που υπερασπίζονταν το νέο νόμο πλαίσιο και έβριζαν τους φοιτητές ως «αλήτες» και «βολεμένους» είναι οι ίδιοι που θέλουν ένα πανεπιστήμιο υποταγμένο στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με φοιτητές τα «δικά τους παιδιά». Οι δε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έχουν κάνει επιστήμη τις πελατειακές σχέσεις με τους φοιτητές και μπορούν να δώσουν ακόμα και μαθήματα στους καθηγητές τους.

Κανένας λόγος από όλους αυτούς για τα πραγματικά προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η μόνη απάντηση μπορεί να δοθεί από τους φοιτητές και τα ριζοσπαστικά κομμάτια των καθηγητών που αγωνίζονται καθημερινά για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
14/07/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: