15 Αυγ 2009

Όχι στην εκτροπή και στο φράγμα του Αχελώου είπαν εκατοντάδες πολίτες

Πηγη:avgi.gr

Σφέτσα Δάφνη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/08/2009

Ολοκληρώνεται σήμερα το δεκαήμερο οικο- camping στη Μεσοχώρα Τρικάλων. Μια διοργάνωση ενάντια στο φράγμα και την εκτροπή του Αχελώου που “στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία παρά τις αντιξοότητες του καιρού και την πολλή βροχή”, όπως επισήμανε στην “Α” ο Γιώργος Χονδρός από την ΜΚΟ “Αχελώου Ρους” η οποία μαζί με την πανελλαδική κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου συνδιοργανώνουν το camping. Ανάμεσα στις δεκάδες πολιτιστικές και πολιτικές διαδικασίες ξεχώρισε η συνέλευση με εκατοντάδες κατοίκους και κατασκηνωτές που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στη Μεσοχώρα, καθώς και η διαδήλωση της Κυριακής στο φράγμα.

“Να γίνει ο αγώνας για τον Αχελώο και το φράγμα σύμβολο του περιβαλλοντικού αγώνα πανελλαδικά”, σημειώθηκε στη συνέλευση, ενώ αποφασίστηκε η προετοιμασία μαζικής διαδήλωσης στην Αθήνα στις 12 Οκτώβρη όταν είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ για το θέμα. Την Κυριακή παρά την αδικαιολόγητα ισχυρή παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας με δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, στην ειρηνική διαδήλωση έλαβαν μέρος από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, μια πολύχρωμη πορεία όπου μάλιστα ακτιβιστές κρεμάστηκαν στο φράγμα και έγραψαν “όχι στην εκτροπή”.



ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνιζόμαστε μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς

Στις δράσεις και τις δραστηριότητες του δεκαήμερου, έλαβε μέρος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης. Στη συνέλευση του Σαββάτου αφού εξέφρασε την υποστήριξη του χώρου στον αγώνα των Μεσοχωριτών για τη διάσωση του χωριού τους από το φράγμα της ΔΕΗ σημείωσε την αντίθεση του Συνασπισμού ήδη από τις αρχές του '90 κατά της καταστροφικής, όπως τη χαρακτήρισε, επιλογής της εκτροπής του Αχελώου. “Δια του αείμνηστου Μ. Παπαγιαννάκη, προτείναμε λύσεις συμβατές με το περιβάλλον και την οικονομία”, τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η λύση για το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στην Θεσσαλία μπορεί να αντιμετωπιστεί "πρωτίστως με την αλλαγή αντίληψης στην διαχείριση των υδατικών πόρων και την εξοικονόμηση νερού, την προστασία των ποταμών και των υπόγειων υδάτων από τη μόλυνση και τη ρύπανση, καθώς και την κατασκευή μικρών ταμιευτήρων συμβατών με το περιβάλλον αλλά και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας". Σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός χαιρετίζει τις “πολύ επιτυχημένες πολύμορφες και ειρηνικές εκδηλώσεις” τονίζοντας πως “οι δυνάμεις της οικολογικής και ριζοσπαστικής αριστεράς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους τοπικούς φορείς και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για τη συνολική ακύρωση του σχεδίου της εκτροπής αλλά και του φράγματος της Μεσοχώρας”. Στη διαδήλωση της Κυριακής έλαβε μέρος και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχ. Τρεμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: