9 Ιουλ 2008

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ….

Το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου το όνειρο για μια καλύτερη ζωή έσβησε για 48 πακιστανούς οι οποίοι συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή του Αγιοκάμπου στα παράλια του νομού Λαρίσης , μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Λιμενικών και Αστυνομικών αρχών ,μιας επιχείρησης που θα ζήλευε ως και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι 48 πακιστανοί μεταφέρονταν, μέσα σε άθλιες συνθήκες, στο εσωτερικό ενός μικρού ιστιοφόρου το οποίο είχε αφετηρία τα τουρκικά παράλια κοντά στο Αϊβαλί και προορισμό την ακτή Παπακώστα, όπου εκεί τους ανέμεναν 2 άτομα ιρακινής καταγωγής με 2 μικρά βαν ώστε να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Οι 48 αυτοί άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο τμήμα δίωξης λαθρομεταναστών Ελασσόνας όπου και κρατούνται .

Τα βάσανα τους όμως συνεχίζονται και μετά τη σύλληψη τους καθώς οι συνθήκες κράτησης τους είναι απαράδεκτες ,(κάτι το οποίο διαπιστώθηκε και έπειτα από επίσκεψη της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας και μελή της νεολαίας Συνασπισμού Λάρισας ) εφόσον δεν υπάρχουν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία τους να μην έχει τέλος συνοδευόμενη δε και από το φόβο της απέλασης .

Το παραπάνω γεγονός έρχεται να μας υπενθυμίσει τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας τους μετανάστες ως ανθρώπους χωρίς δικαιώματα , στερώντας τους το δικαίωμα στο Άσυλο, στοιβάζοντας τους σε κρατητήρια σαν κοινούς εγκληματίες, ακόμη και μικρά παιδιά για άγνωστο χρονικό διάστημα παραμονής φτάνοντας ίσως στο μέλλον και τους 18 μήνες , διασφαλίζοντας για αυτούς μια ζωή περιθωριοποιημένη ξεπερνώντας πια και τα όρια της αθλιότητας! Και το «έγκλημα» αυτών των ανθρώπων ήταν μόνο να αφήσουν τις πατρίδες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: