4 Μαρ 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Την Τρίτη 24/2 το Στέκι Μεταναστών στο κέντρο των Εξαρχείων έγινε στόχος δολοφονικης επιθεσης. “Άγνωστοι” προσπάθησαν να ρίξουν χειροβομβίδα μέσα στο χώρο του Στεκιού, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν τουλάχιστον 70 άτομα,καθώς συνεδρίαζε ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης.Δεν τα κατάφεραν από καθαρή σύμπτωση αφού η χειροβομβίδα εξωστρακίστηκε στα διπλά τζάμια και εξερράγη στο δρόμο προκαλώντας υλικές ζημιές. Είναι προφανές ότι στόχος αυτής της επίθεσης ,που μόνο παρακράτος θυμίζει, ήταν όχι απλά να τρομοκρατήσει αλλά να δολοφονήσει.

Το περιστατικό αυτό δεν ειναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο. Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της όξυνσης της κρατικής καταστολής και παράλληλα της ενισχυμένης και ατιμώρητης δράσης παρακρατικών ομάδων. Πρακτικές που σαν απόληξη και συμβολική συμπύκνωση είχαν τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου απο ειδικό φρουρό το Δεκέμβρη. Αλλά και την χωρίς προηγούμενη καταστολή και συκοφάντηση του νεολαιίστικου κινήματος και των πολιτικών δυναμεων που στάθηκαν στο πλάι του, όταν με αφορμή αυτη τη δολοφονία ξέσπασε μια χωρίς προηγούμενο εξέγερση που ουσιαστικές αιτίες είχε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε παιδεία,την εργασία,το περιβαλλον,τα δικαιώματα.

Παράλληλα βιώνουμε την ένταση των επιθέσεων του παρακράτους-που θυμίζει άλλες εποχές-σε μετανάστες αλλα και σε αγωνιστές με αποκορύφωμα τη συγκεκριμένη επίθεση. Με δυο λόγια βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας, η οποία φτάνει και μέχρι απόπειρες φυσικής εξόντωσης.
1) Καταγγέλουμε την φασιστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών και απαιτούμε την άμεση συλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών.
2) Καταδικάζουμε και αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια καταστολής των κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων.
3) Συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης την Πέμπτη 5/3 18.00 στα Προπύλαια με τον φοιτητικό σύλλογο

Αυτό το ψήφισμα έχει ψηφιστεί απο τα ΔΣ και τις ΓΣ σε μια σειρά απο σχολές

Δεν υπάρχουν σχόλια: