30 Μαρ 2009

Αλληλεγγύη στον αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη

Οι διωκτικές αρχές και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζουν να διώκουν τον 46χρονο αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη. Την Τρίτη 31/3 δικάζεται σε δεύτερο βαθμό με την κατηγορία της ανυποταξίας, ενώ η πρωτόδικη απόφαση προέβλεπε την τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή ή την καταβολή εγγύησης 7000 ευρώ. Η εκδικητικότητα των αρχών συνεχίζεται, σέρνωντας για ακόμη μια φορά έναν πολίτη στα δικαστήρια, επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει το μιλιταριστικό δόγμα, αρνούμενος να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, αλλά και να δεχτεί την εναλλακτική υπηρεσία, με τον εξοντωτικό και εκδικητικό χαρακτήρα για όσους την επιλέγουν.

Τη στιγμή που κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αδιαφορούν πλήρως για τις αυτοκτονίες και τους θανάτους στο στρατό και επιδίδονται σε μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ με τους εμπόρους όπλων, συνεχίζουν και το κυνήγι μαγισσών ενάντια στους αντιρρησίες συνείδησης και τους άρνητες στράτευσης, με εξαντλητικές ποινές.

Ως Νεολαία Συνασπισμού στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον Λάζαρο Πετρομελίδη. Αγωνιζόμαστε για τον εκδημοκρατισμό του στρατού, για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες, για -ισόχρονη με τη στρατιωτική- εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία, ενώ στεκόμαστε στο πλευρό κάθε νέου, όποια κι αν είναι η στάση του απέναντι στη στρατιωτική θητεία.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: