31 Μαρ 2009

Όλοι/ες στην πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη- 11.00, Ιουλιανού και Πατησίων

Η επισφαλής εργασία σήμερα στην Ελλάδα, τείνει να καταστεί το κυρίαρχο εργασιακό πρότυπο για τους νέους εργαζόμενους. Πατώντας σε νόμους του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ έχει καταφέρει να πάει την κατάσταση στο απροχώρητο, με την ανεργία να αυξάνεται και την εργασία να ανταμείβεται με μισθούς-επιδόματα. STAGE, «μπλοκάκια», ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, μερική απασχόληση, ελαστικά ωράρια διαμορφώνουν ένα σκηνικό στο οποίο οι έννοιες εργασιακή ασφάλεια, προγραμματισμός ζωής, αξιοπρέπεια φαίνεται να μην χωράνε.

Οι εργοδότες αφήνονται ασύδοτοι να πειραματίζονται σε ολοένα και πιο απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις, με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τελείως ανύπαρκτο και τον μπαμπούλα της κρίσης να δικαιολογεί κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Όταν δε ορθώνεται αποτελεσματική αντίσταση μέσα από τα συνδικάτα, η εργοδοσία υιοθετεί λογικές συμμορίας και δε διστάζει –να προσπαθήσει- να δολοφονήσει παραδειγματικά αυτούς-ες που αντιστέκονται στην τρομοκρατία τους (υπόθεση Κούνεβα).

Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, φέρνει με την υπογραφή όλων των βουλευτών του πρόταση νόμου «για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας». Με αυτήν επαναφέρει παραλλαγμένη την – "εμπνευσμένη"- πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Λαύριο το 2004, σύμφωνα με την οποία προτείνεται ένα ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής ένταξης των νέων μέχρι 30 ετών, για 4 χρόνια εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με επιδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών. Δηλαδή, θα αντιμετωπίσουμε καλύτερα την ανεργία, αν οι φορολογούμενοι -εμείς- , πληρώσουμε τα χρέη των εργοδοτών... Οποιαδήποτε ομοιότητα των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ με αυτές του Μίχαλου και της ΝΔ, δεν είναι καθόλου συμπτωματικές...

Επειδή όμως δεν νιώθουμε τόσο ανασφαλείς, όσο επισφαλείς, ας κατεβούμε μαζικά στους δρόμους στην πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη, για όλα όσα μας εξοργίζουν. Να εκφράσουμε την οργή μας και την αγανάκτηση μας μαζικά μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας. Ξέρουμε πολύ καλά πλέον ότι τόσο η απάθεια του καναπέ, όσο και οι σπασμένες βιτρίνες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα! Ενισχύουν αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας! Ας τους κάνουμε την έκπληξη λοιπόν κι ας αντιδράσουμε με τον τρόπο που τους τρομάζει πραγματικα!

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: