31 Μαρ 2009

Για την εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την αστυνομική βαρβαρότητα

Τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ ψάχνει να βρει νέους τρόπους για να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, έρχεται στη δημοσιότητα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα στις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου.

Όπως καταδεικνύει και η εν λόγω έκθεση, η χρήση πυροβόλων όπλων, οι κακοποιήσεις διαδηλωτών, οι αυθαίρετες συλλήψεις και η στέρηση άμεσης πρόσβασης σε νομική συμπαράσταση αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα κατάχρησης της αστυνομικής εξουσίας στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν απλώς "μεμονωμένα περιστατικά".

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μοναδικός της στόχος είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας και η κατασυκοφάντηση των μαζικών αγώνων τους. Τα σχέδια για ποινικοποίηση της κουκούλας, διώξιμο των πανεπιστημιακών σχολών από το κέντρο και κατάργησης του ασύλου, δεν έρχονται ως απάντηση στις σπασμένες βιτρίνες, αλλά ως προσπάθεια περαιτέρω περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας. Θα μας βρουν απέναντί τους !

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: