28 Μαρ 2009

Επίσκεψη του Γραμματέα του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στην Κύπρο

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο και της συμμετοχής του σε εκδήλωση της πολιτική κίνησης Ν. ΣΥΝ Κύπρου, ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού Δημήτρης Τζανακόπουλος, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κ.Σ της ΕΔΟΝ, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα της, Χρίστο Χριστοφίδη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και σε Κύπρο και συμφώνησαν στην ανάγκη για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των οργανώσεών τους.

Επίσης, η ΠΚ Νεολαίας ΣΥΝ Κύπρου μαζί με τον γραμματέα του Κ.Σ συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η κίνηση πολιτών “ALERT” ενάντια στην προκλητική αθώωση των 10 αστυνομικών, οι οποίοι στις 10 Δεκέμβρη 2005 ξυλοκόπησαν βάναυσα 2 Κύπριους φοιτητές.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του YKP (Κόμμα Νέα Κύπρος) στα κατεχόμενα. Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα και αφορούσε κυρίως στο Κυπριακό, όπου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να ξεπεραστούν διαφωνίες του παρελθόντος και οι δύο λαοί να ζήσουν αρμονικά στο νησί.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: