30 Απρ 2009

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009 : Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

Η Νεολαία Συνασπισμού καλεί όλους και όλες τους νέους και τις νέες, εργαζόμενους και ανέργους, φοιτητές και μετανάστες να συμμετάσχουν μαζικά στις εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα.

Με τη μαζική μας συμμετοχή δεν τιμάμε απλώς τους αγώνες της εργατικής τάξης του χτες, αλλά δημιουργούμε και τις προυποθέσεις για τη νικηφόρα αντεπίθεση του εργατικού κινήματος σήμερα. Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά έναν εκρηκτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και της όξυνσης της επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία. Φτώχεια, ανεργία, όξυνση της καταστολής και της καταπάτησης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Έχουν κηρύξει πόλεμο στη νεολαία!

Οι νέοι και οι νέες είναι τα πρώτα θύματα της εργασιακής ανασφάλειας και της ανεργίας. Τη στιγμή που 1 στους 4 νέους κάτω των 25 ετών είναι άνεργος και η επισφαλής εργασία τείνει να γίνει το κυρίαρχο πρότυπο, με stage, "μπλοκάκια" και ενοικιάσεις εργαζομένων, η Ν.Δ έρχεται να προτείνει την επιδότηση των επιχειρήσεων για την πρόσληψη των εργαζομένων, ενώ και το ΠΑΣΟΚ πρότεινε με σχέδιο νόμου ένα ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής ένταξης των νέων μέχρι 30 ετών, για 4 χρόνια εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με επιδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών! Δηλαδή, θα αντιμετωπίσουμε καλύτερα την ανεργία, αν οι φορολογούμενοι -εμείς- , πληρώσουμε τα χρέη των εργοδοτών !

Πρέπει να απαντήσουμε!

Οι νέοι και οι νέες πρέπει να δώσουμε την απάντηση στα σχέδια τους. Στον αγώνα μας δεν είμαστε μόνοι μας. Ένα κύμα διαδηλώσεων και αγώνων συγκλονίζει όλη την Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν μπορούν να μείνουν παθητικοί αποδέκτες της πολιτικής τους. Οργανωνόμαστε στα συνδικάτα, βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε πλήρη και σταθερή εργασία, με αύξηση των αποδοχών και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Στηρίζουμε τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς και παίρνουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια: