Η δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα κατέδειξε τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα του καθαρισμού και το άθλιο καθεστώς εργολαβιών, σύμφωνα με το οποίο γίνεται ο καθαρισμός δημόσιων χώρων και κτηρίων.
Στο ΑΠΘ εδώ και τρεις εβδομάδες η Πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο απαράδεκτο καθεστώς εργολαβιών και εργασιακής ανασφάλειας εκατοντάδων εργαζομένων στο ΑΠΘ. Η κατάληψη της πρυτανείας ανέδειξε το συγκεκριμένο πρόβλημα, προσπαθώντας να πιέσει την πρυτανεία να αναλάβει δράσεις για τον τερματισμό της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.
Παρά τις απειλές και τα τελεσίγραφα των πρυτανικών αρχών τις προηγούμενες ημέρες, που άνοιξαν και το ζήτημα της παραβίασης του ασύλου από τις αστυνομικές αρχές, η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας όχι μόνο αντιτάχθηκε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά στάθηκε και αλληλέγγυα στο πλευρό των φοιτητών και των εργαζομένων του ιδρύματος. Αυτό οδήγησε και τη χτεσινή Σύγκλητο του ΑΠΘ να αρχίσει να ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, στο οποίο τόσο καιρό έκλεινε επιδεικτικά τα μάτια.
Οι αρχές του ΑΠΘ πρέπει να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάργηση των εργολαβιών και την πρόσληψη όλων των εργαζομένων σε καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας. Αυτό θα διασφαλιστεί από το συντονισμένο αγώνα φοιτητών και εργαζομένων, το μοναδικό δρόμο για την απόκρουση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα δικαιώματά μας.
Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου