1 Απρ 2009

Για τις σημερινές δηλώσεις Διαμαντοπούλου

Οι σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ.Διαμαντοπούλου για την επικινδυνότητα των καταλήψεων και την ανάγκη "λήψης πρωτοβουλιών" από την κυβέρνηση, δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία.

Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει εδώ και καιρό να κάνει "αντιπολίτευση" στη Ν.Δ από τα δεξιά με όρους καλύτερης διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, λες και τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου δεν είναι αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των δύο κομμάτων. Δεν περιμέναμε επίσης από το ΠΑΣΟΚ, στου οποίου τους αντεργατικούς νόμους στηρίχτηκαν οι μετέπειτα κυβερνήσεις της Ν.Δ, να καταδικάσει τις εργολαβίες στο ΑΠΘ και στα υπόλοιπα δημόσια ιδρύματα.

Το μοναδικό άγχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταδικάσει τις καταλήψεις, να παροτρύνει την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να ανταγωνίζεται τη Ν.Δ στο επίπεδο της περιστολής των δικαιωμάτων. Οι κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η μοναδική λύση για την ανατροπή της αντεργατικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του δικομματισμού.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: