9 Απρ 2009

Για την εξορία των σχολών από το κέντρο της Αθήνας

Αφού τα έλυσαν όλα ο Υπουργός Παιδείας και ο δήμαρχος Αθήνας, έρχονται να λύσουν και το μέγα ζήτημα της εξορίας των πανεπιστημιακών σχολών από το κέντρο της Αθήνας, όσο πιο μακριά γίνεται, για να μην ενοχλούν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, τον Πάγκαλο και τις λοιπές "δημοκρατικές" και "προοδευτικές" δυνάμεις.

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η εξορία των πανεπιστημιακών σχολών δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον στόχο, παρά μόνο αυτόν της περαιτέρω καταστολής των αγώνων των φοιτητών και εν γένει της εκπαιδευτικής κοινότητας, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων.

Το κέντρο της Αθήνας δεν θα γίνει υγειονομική ζώνη, ούτε επίπλαστη βιτρίνα χαρούμενων καταναλωτών. Οι σχολές δίνουν ζωή στο κέντρο της Αθήνας και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, ως ενεργό τμήμα της και όχι στα δάση να κάνουν παρέα στις αρκούδες και τα λοιπά άγρια ζώα.

Ο Κακλαμάνης και ο Σπηλιωτόπουλος καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι όσο αυξάνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας, τόσο θα αυξάνονται και οι αγώνες μας για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν. Και αυτό δεν θα σταματήσει με κανένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

1 σχόλιο:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Άσυλο; Ποιο άσυλο; Είδατε εσείς κανένα άσυλο; Όποιος πάει να πει κάτι πέφτουν απάνω του οι "αριστεροί" τραμπούκοι και τον σπάνε στο ξύλο. Που το είδατε το άσυλο; Άσυλο ιδεών υποτίθεται ότι είναι. Αλλά από ότι φαίνεται μόνο... μερικών ιδεών. Οι υπόλοιπες εκδιώκονται κακήν κακώς. Τέτοιο άσυλο δεν έχει κανένα νόημα. Κάτω το άσυλο των τραμπούκων...