4 Δεκ 2008

Αλληλεγγύη στους μετανάστες απεργούς πείνας στα Χανιά

24 μέρες συμπληρώνονται από την απεργία πείνας που ξεκίνησαν μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική στα Χανιά και η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει να αδιαφορεί , ακόμα και τώρα που μετά τις συνεχιζόμενες μέρες απεργίας πείνας, η ίδια η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι εν λόγω μετανάστες είχαν καταθέσει αιτήσεις για άδεια παραμονής με βάση όσα ορίζει ο νόμος 3386/05. Η απάντηση στις αιτήσεις τους ήταν απορριπτική, παρά το γεγονός ότι η απόδειξη της διαμονής τους στη χώρα μέχρι 31.12.04 τεκμηριωνόταν με τα έγγραφα των πρεσβειών των εκάστοτε χωρών υπηκοότητάς τους. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ωστόσο, είναι ασαφές ως προς την προέλευση των εγγράφων που πιστοποιούν παρουσία στην Ελλάδα από το 2004, με αποτέλεσμα εκατοντάδες μετανάστες να βρίσκονται στο έλεος της φιλανθρωπίας των εκάστοτε εκπροσώπων της έννομης τάξης.

Το κενό στην ελληνική νομοθεσία και οι γραφειοκρατικοί δαίδαλοι που αυτό «δικαιολογεί» αντιστοιχούν απολύτως στην πολιτική των κλειστών συνόρων και του σαρκοζισμού, όπως αποτυπώνεται καιν στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Η μεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχει επιλύσει το δίλημμα «αλληλεγγύη ή βαρβαρότητα» υπέρ της δεύτερης.

Οι μετανάστες όμως δεν είναι μόνοι τους. Ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα στέκεται στο πλευρό τους και ενώνει τις φωνές του μαζί τους, διεκδικώντας έναν κόσμο με ίσα δικαιώματα για όλους και όλες.

Η Νεολαία Συνασπισμού εκφράζει την αλληλεγγύη της στους απεργούς πείνας και δηλώνει ότι θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για την ανατροπή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών-τριών. Για αυτό το λόγο και στηρίζουμε την πανελλαδική συγκέντρωση συμπαράστασης στους 15 απεργούς πείνας, αύριο Παρασκευή 5/12 στις 11.00 στο Υπουργείο Απασχόλησης (Βασ.Σοφίας).


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
4/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: