4 Δεκ 2008

Casus belli για τη νεολαία οι προτάσεις Μίχαλου

Οι χτεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου για εργασία 3-4 μερών την εβδομάδα με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών δεν μας εξέπληξαν. Μας εξόργισαν.

Οι προτάσεις αυτές δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσονται σε μια γενικότερη κατεύθυνση της κυβέρνησης της Ν.Δ που -με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης- έρχεται να περάσει τις πλέον αντιδραστικές ρυθμίσεις . Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν την κρίση, καταστρατηγώντας περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων, προωθώντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις, την εργασία χωρίς ασφάλιση, χωρίς όρους και θεσμικό πλαίσιο προστασίας.

Οι νέοι και οι νέες είμαστε κυρίως αυτοί/ες που σε ολόκληρη την Ευρώπη βλέπουμε με τον πλέον δραματικό τρόπο την υποβάθμιση των σπουδών και της εργασίας μας, τα πρώτα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας. Γι'αυτό και θα είμαστε οι πρώτοι/ες που θα αγωνιστούμε για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, για σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, καθώς και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
4/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: