18 Δεκ 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΤΟ.ΣΥ.Ν.» ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Διαβάσαμε με έκπληξη την ανακοίνωση του «Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Νέας Σμύρνης» (τα εισαγωγικά έχουν τον λόγο τους) σχετικά με τα τελευταία γεγονότα και θέλουμε να διατυπώσουμε δύο παρατηρήσεις.

Πρώτον. Στην ανακοίνωση εκφράζεται «η βαθύτατη θλίψη και οδύνη…για την απώλεια της ζωής του 16χρονου». Κάποιος μάλλον πρέπει να εξηγήσει στα μέλη του «ΤΟ.ΣΥ.Ν.», ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν «απώλεσε» την ζωή του γενικά και αόριστα, ένα βράδυ στα Εξάρχεια. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνόμους, στους οποίους εδώ και τόσο καιρό οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν καλλιεργήσει την αντίληψη ότι μπορούν να αυθαιρετούν, να βασανίζουν και να δολοφονούν και φυσικά να παραμένουν ατιμώρητοι!

Δεύτερον. Στην ανακοίνωση αφιερώνεται το μεγαλύτερο μέρος στην «επίδειξη αυτοσυγκράτησης» για «να προστατευτούν τα αναφαίρετα δικαιώματα της ασφάλειας και της περιουσίας των συμπολιτών μας». Πάλι κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στα μέλη του «ΤΟ.ΣΥ.Ν.», ότι όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά τα δικαιώματα, δεν είναι και τα μόνα. Υπάρχει και το δικαίωμα να διεκδικείς να ζήσεις μια ζωή με αξιοπρέπεια που δεν θα περιορίζεται απο σφαίρες, χημικά, δακρυγόνα και αναίτιες συλλήψεις. Υπάρχει και το δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία που δεν θα καταπατάται από την ιδιωτική παραπαιδεία και τα φροντιστήρια. Υπάρχει και το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες που δεν θα καταπατάται από την εργοδοσία και τα κυβερνητικά της φερέφωνα. Υπάρχει και το δικαίωμα να πιεις ένα ποτό με τους φίλους σε μια περιοχή της Αθήνας, χωρίς να κινδυνεύεις να δολοφονηθείς από την Αστυνομία....

Αυτά τα δικαιώματα υπερασπίζονται όλοι οι νέοι και οι νέες αυτές τις μέρες. Η παντελής έλλειψη τέτοιων αναφορών από την ανακοίνωση του «ΤΟ.ΣΥ.Ν.», σε αυτή τη συγκυρία, αναδεικνύει την απόσταση που το χωρίζει από τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα των νέων της Ν. Σμύρνης.

Ως Νεολαία Συνασπισμού Νέας Σμύρνης καλούμε το «ΤΟ.ΣΥ.Ν.» να συνεχίσει να τηρεί την «σιωπή ιχθύος» που τήρησε εδώ και τόσους μήνες από την εκλογή του. Έτσι κι αλλιώς από ότι φαίνεται δεν έχει και τίποτα να προσφέρει...

Νεολαία Συνασπισμού Ν.Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: