24 Δεκ 2008

Σφαίρες-μυστήριο στα ΜΑΤ

Δύο πυροβολισμούς δέχθηκε κλούβα των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένη στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη στο Γουδή στις 5.50 σήμερα τα ξημερώματα.

Οι δύο πυροβολισμοί έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στη κλούβα και οι οποίοι βγήκαν για να ελέγξουν τι είχε συμβεί. Διαπίστωσαν ήταν ότι το ένα λάστιχο της κλούβας είχε σκάσει από τη σφαίρα πυροβόλου όπλου, ενώ ακόμη μια σφαίρα είχε σφηνωθεί στη μηχανή του οχήματος. Από τους πυροβολισμούς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής. Εκτιμάται πως οι σφαίρες προήλθαν από παλιό πολυβολείο μέσα από την περίφραξη της Πολυτεχνειούπολης.

Λίγο πριν τις 4.30 το απόγευμα άγνωστος που τηλεφώνησε στα γραφεία της ιστοσελίδας zougla.gr ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό της "Λαικής Δράσης". Αστυνομικές πηγές χαρακτήριζαν, πάντως, την ανάληψη της ευθύνης ως μη αξιόπιστη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σφαίρες ήταν διατρητικές, δηλαδή είχαν τη δυνατότητα να τρυπήσουν τη λαμαρίνα της κλούβας. Η εξέτασή τους από τα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας έδειξε πως ήταν διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από όπλα όπως τα G3 και τα Καλάσνικοφ, καθώς και από τα πιστόλια τύπου Τοκάρεφ, σοβιετικής κατασκευής.

πηγή enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: