16 Δεκ 2008

Για τις ποινές στην υπόθεση της ζαρντινιέρας-Συνεχίζεται το καθεστώς ατιμωρησίας των σερίφηδων-αστυνομικών

11 μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και συνεχίζεται το ιδιότυπο καθεστώς ασύλου και ατιμωρησίας το οποίο απολαμβάνουν οι αστυνομικές δυνάμεις, όταν αποδεδειγμένα ασκούν βία και τρομοκρατία στους πολίτες.

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε εξαγοράσιμες ποινές από 15 εώς και 39 μήνες στους οκτώ αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν τον κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου , κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα ώστε η βαριά "απρόκλητη" σωματική βλάβη του κατηγορητηρίου να μετατραπεί σε "μη απρόκλητη" και τους κατηγορούμενους να μένουν ελεύθεροι με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης!

Για μια ακόμη φορά έγινε φανερό ότι η αστυνομία μπορεί να δρα ως κράτος εν κράτει στην Ελλάδα, ελεύθερη να δέρνει, να εξευτελίζει, να τρομοκρατεί τους νέους και τις νέες. Ούτε η στυγνή δολοφονία του 15χρονου μαθητή, ούτε οι δεκάδες υποθέσεις άσκησης βίας σε μετανάστες και διαδηλωτές στις οποίες έχει διαπρέψει η ελληνική αστυνομία την τελευταία δεκαετία, φαίνεται να έχουν προβληματίσει την Πολιτεία. Και αυτό γιατί η αστυνομία χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και να καταστείλει τα κινήματα.

Η κρατική τρομοκρατία θα σπάσει μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για την προάσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί, οι αγώνες μας συνεχίζονται.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
16/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: