4 Δεκ 2008

Η κυβέρνηση δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει

Χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα, που κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Αθήνας, ήρθαν αντιμέτωποι με το πιο άγριο πρόσωπο της κρατικής καταστολής.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στα μπλοκ των φοιτητών, τους έδειραν με πρωτόγνωρο μένος, έκοψαν την πορεία στη μέση, ενώ εκτόνωσαν το μένος τους σε φοιτητή, τον οποίο άρπαξαν μέσα από τα μπλοκ και τον ξυλοκόπησαν ανελέητα, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Μοναδική αιτία των παραπάνω αποτέλεσε η μαζικότητα και ο παλμός του σημερινού συλλαλητηρίου που τρόμαξε τους υπαλλήλους της κυβέρνησης, οι οποίοι θεώρησαν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα. Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση να έχει μάθει κάποια πράγματα μετά το κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Όπως δεν μας τρομοκράτησε ο Πολύδωρας και οι «πραίτορες» του, έτσι δεν θα μας τρομοκρατήσουν και τώρα.

Η σημερινή μεγαλειώδης φοιτητική συγκέντρωση δεν αποτελεί παρά μόνο την αρχή μιας χρονιάς γεμάτης από κινητοποιήσεις. Η νέα χρονιά θα μας βρει με κατειλημμένες σχολές, κλιμάκωση του αγώνα μας και ένα ενωμένο και μαζικό πανεκπαιδευτικό κίνημα. Η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση που της αξίζει.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
4/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: