5 Φεβ 2009

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος «στικ σε μερέντα», στο οποίο ανιχνεύτηκε πρωτεΐνη γάλατος, ενώ στην ετικέτα του αναγράφεται ότι «δεν περιέχει γάλα».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για σνάκ με τη μορφή στικ, το οποίο εμβαπτίζεται σε κρέμα μερέντα, που βρίσκονται σε ενιαία συσκευασία και διακινήθηκαν μέσω της ελληνικής εταιρείας «ERBORA ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΕ» με την εμπορική επωνυμία «ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΤΙΚ ΝΤΙΝΚΕΛ Χ/Ζ». Στο κουτί, επίσης, αναγράφεται η αρχική εμπορική επωνυμία «SWEET NUT SNACK», όπως διακινήθηκε από την Ιταλική επιχείρηση «La Finestra Sul Cielo». Σύμφωνα με τις Ιταλικές Αρχές, η εν λόγω επιχείρηση προμηθεύτηκε 200 τεμάχια σε συσκευασίες των 98 g. H ημερομηνία λήξης του προϊόντος είναι 11.04.2009.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της 29.01.09 και μετά από ενημέρωση του Ε.Φ.Ε.Τ. μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της 04.02.09, αναφέρεται η διακίνηση σύνθετων προϊόντων που παρασκευάζονται από φιστικοβούτυρο ή πάστα φιστικιού, πιθανώς επιμολυσμένη με σαλμονέλα (salmonella typhimurium), προέλευσης ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόντα τύπου σνακ, τα οποία παρασκευάζονται από την αμερικάνικη επιχείρηση «Natural Organics, Inc» και διακινήθηκαν μέσω της ελληνικής επιχείρησης «Nature’s Plus Ελλάδας».

Τα ανωτέρω προϊόντα, τα οποία ανακαλούνται είναι τα εξής :

- Nature’s Plus Skinny Mini Double Chocolate Fudge Crunch Bar, σε συσκευασία των 50g, κωδικό προϊόντος 44331 και αριθμό παρτίδας 1181441.

- Nature’s Plus Skinny Mini Chocolate Covered Cherry Bar, σε συσκευασία των 50g, κωδικό προϊόντος 44332 και αριθμό παρτίδας 1174713.

- Nature’s Plus Spiru-Tein Banana All Natural Yogurt Coated Bar, σε συσκευασία των 39g, κωδικό προϊόντος 45596 και αριθμό παρτίδας 1185078.

- Nature’s Plus Ultra Energy Bar Exotic Berry Crunch, σε συσκευασία των 60g, κωδικό προϊόντος 99617 και αριθμό παρτίδας 1185253.

- Nature’s Plus Ultra Energy Bar Chocolate Peanut Crunch, σε συσκευασία των 60g, κωδικό προϊόντος 99616 και αριθμό παρτίδας 1186211.

Επισημαίνεται, όπως δηλώθηκε από την επιχείρηση «Natural Organics, Inc» στην αρμόδια αρχή των Η.Π.Α., ότι δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά σαλμονέλωσης που να σχετίζονται με τα ανωτέρω προϊόντα και ότι από τους αυτοελέγχους της επιχείρησης δεν έχει εντοπιστεί επιμόλυνση με σαλμονέλα στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. για προληπτικούς λόγους απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Με κάθε νέα σχετική εξέλιξη, θα υπάρξει και άμεση ενημέρωση των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: