11 Φεβ 2009

Ν. Κακλαμάνης - ΚΚΕ Αθήνας: Ούτε συνεννοημένοι να ήτανε!;

Δελτίο Τύπου 11.02.2009

Σήμερα, ο κ. Δήμαρχος Αθηναίων αφιέρωσε μια ολόκληρη συνέντευξη τύπου, με ομιλίες, προβολές βίντεο και παρουσιάσεις σλάιντς, για να αντιμετωπίσει το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη του, πρόβλημα της πόλης: Την ύπαρξη της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη και τις θέσεις των ριζοσπαστικών αριστερών κινημάτων πολιτών που αντιστέκονται στα αντι-περιβαλλοντικά σχέδιά του.

Την ίδια στιγμή, η κομματική οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ θυμήθηκε να κάνει να κάνει αντιπολίτευση για τα θέματα της πόλης, όχι όμως ενάντια στην καταστροφική πολιτική Κακλαμάνη, αλλά ασκώντας κριτική στην Ανοιχτή Πόλη για την ενεργό συμμετοχή και συμβολή της στους αγώνες των κατοίκων.

Από την πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, το αυτονόητο: Θα αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα που μας δίνουν οι πολιτικοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης και η δικαιοσύνη και στο δρόμο, μαζί με τους ενεργούς πολίτες, για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα και τη δημοκρατία.

Ο κ. Κακλαμάνης καλά θα κάνει να ασκήσει χρηστή διοίκηση προς όφελος της πόλης και όχι να αυτό-τοποθετείται στο πλαίσιο των γενικότερων πολιτικών σχεδιασμών της (ακρο)δεξιάς για τον τόπο.

Το ΚΚΕ θα πρέπει να προβληματιστεί για το γεγονός ότι, με τη στάση του απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και τα κινήματα πόλης, δέχεται διαρκώς τα συγχαρητήρια του κ. Δημάρχου και άλλων συστημικών και αντιδραστικών δυνάμεων.

Ανοιχτή Πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: