23 Φεβ 2009

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού Μυτιλήνης για την δημοτική συγκοινωνία

Πρόσφατα ο Δήμος Μυτιλήνης δρομολόγησε σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, δύο λεωφορεία για την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας της πόλης της Μυτιλήνης, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με δυσάρεστη έκπληξη όμως διαπιστώσαμε πως η μία απ’ τις γραμμές αυτές που θα μπορούσε να επεκταθεί και προς το «ΞΕΝΙΑ», όπου είναι τα κτίρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δεν επεκτείνεται για άγνωστους σε εμάς λόγους, παρά το γεγονός ότι η υπάρχουσα αστική λεωφορειακή γραμμή είναι ανεπαρκέστατη για να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης των φοιτητών από και προς το Πανεπιστήμιο.

Με δυσάρεστη έκπληξη ακόμα διαπιστώσαμε πως, παρά τη χρηματοδότηση των γραμμών αυτών από το Υπουργείο Εσωτερικών οι φοιτητές και η νεολαία δεν συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες του πληθυσμού που μετακινούνται δωρεάν.

Θεωρούμε ότι η ολόπλευρη στήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τις τοπικές αρχές της Μυτιλήνης δεν μπορεί να μένει μόνο στα λόγια, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που το δημόσιο Πανεπιστήμιο απαξιώνεται συνολικά. (ανεπαρκείς χρηματοδοτήσεις, απορρύθμιση της λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας με το «μπάχαλο» με τα συγγράμματα κλπ..).

Θεωρούμε τέλος ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δικαιούνται την δωρεάν μετακίνηση με τη δημοτική συγκοινωνία και καλούμε το φοιτητικό κίνημα να τη διεκδικήσει με δυναμικό τρόπο.

Η Νεολαία Συνασπισμού στη Λέσβο καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους νέους και τις νέες, τους συλλόγους των φοιτητών και την πανεπιστημιακή κοινότητα να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επέκτασης των λεωφορειακών γραμμών προς τις φοιτητικές εστίες και τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις του “Ξενία”, με τακτικά δρομολόγια, δωρεάν για κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, ως πρώτο βήμα στο αίτημα για δημόσια και δωρεάν, ασφαλή μετακίνηση για κάθε κάτοικο της Μυτιλήνης.Τέλος, καλούμε τη δημοτική αρχή της Μυτιλήνης να μεριμνήσει για την δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών, φοιτητριών και νέων της πόλης μας με τη δημοτική συγκοινωνία .

Νεολαία Συνασπισμού Μυτιλήνης
21/2/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: