25 Φεβ 2009

Για τη χτεσινή επίθεση τραμπούκων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μαρούσι, στο οποίο γινόταν συζήτηση για τις αλλαγές χρήσης γης στην περιοχή, μέλη της Δημοτικής Κίνησης "Κόντρα στον Καιρό", δημοσιογράφοι, ενεργοί πολίτες του δήμου, καθώς και μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού, δέχτηκαν επίθεση από "αγανακτισμένους πολίτες", στην πραγματικότητα μπράβους του νεοδημοκράτη δημάρχου Πατούλη.

Οι μαρουσιώτες κάτοικοι αντιστέκονται στην παραιτέρω τσιμεντοποίηση της περιοχής τους, που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της προηγούμενης δημοτικής αρχής Τζανίκου (ΠΑΣΟΚ) που παρέδωσε τους ελεύθερους χώρους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα (Mall, Golden Hall, μεγαθήρια Βωβού στην Κηφισίας).

Η επίθεση που δέχτηκαν από τους τραμπούκους του δημάρχου, δεν είναι καινοφανής, αφού σε μια σειρά περιοχών της Ελλάδας όπως έχουμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν (Δήμος Αθήνας, πάρκο Κύπρου και Πατησίων) , οι δημοτικές αρχές επιστρατεύουν είτε τις δυνάμεις καταστολής, είτε τους "αγανακτισμένους πολίτες" για να τρομοκρατήσουν τα κινήματα πόλης και τους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής.

Τέτοιες προσπάθειες, όμως, πέφτουν στο κενό και δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των κατοίκων ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, ενάντια στην πολιτική του τσιμέντου και της εμπορευματοποίησης. Να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν μπροστά τους σε όποια προσπάθεια βάζει την κερδοσκοπία των μεγαλοκατασκευαστών, πάνω από την ποιότητα της ζωής μας.


Νεολαία Συνασπισμού Αμαρουσίου
25/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: