25 Φεβ 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΚΑΤΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (24.2.2009), έλαβε χώρα τραμπούκικη επίθεση, με πρωταγωνιστές μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων πολιτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.
Η επίθεση κατά ενεργών πολιτών, που διαμαρτυρήθηκαν για τη προκλητική και ειρωνική συμπεριφορά του Δημάρχου Γ.Πατούλη απέναντι στον επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λευτέρη Μαγιάκη, αλλά και στον πρόεδρο του ΣΥΝ Α. Τσίπρα, που ως γνωστό στηρίζει τη Δημοτική Κίνηση, ήταν σαφέστατα προσχεδιασμένη.

Οι γνωστοί «αγανακτισμένοι πολίτες» της οικογένειας Κόκκαλη και «πρωτοπαλίκαρα» του Δημάρχου προπηλάκισαν νεολαίους της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ». Ο οδηγός του κύριου Πατούλη επιτέθηκε σε γυναίκα δημοσιογράφο που τόλμησε να αποθανατίσει τα γεγονότα με τη φωτογραφική της μηχανή και έσβησε όλες τις φωτογραφίες. Άλλοι γνωστοί «κολαούζοι» της διοίκησης ζήτησαν ταυτότητες από δημοσιογράφους και προπηλάκισαν γυναίκες ενεργούς πολίτες, σαν να ήταν πραιτοριανοί.
Όλα τα παραπάνω γεγονότα προκλήθηκαν χωρίς αμφιβολία από την συμπεριφορά του Δημάρχου κύριου Πατούλη, που συνηθίζει να κάνει κατάχρηση του δικαιώματος, που του παρέχει ο Κώδικας, μιλώντας με τις ώρες, ειρωνεύεται τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων, υποδεικνύει ενίοτε στους δημοσιογράφους τι να γράφουν και λοιδορεί πολίτες και τοπικούς συλλόγους. Αξιώνοντας να τον ανέχονται όλοι όσοι παρευρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς διαμαρτυρίες. Όταν αυτό δεν γίνεται ανεχτό, επιστρατεύονται τα φασιστοειδή ως «αγανακτισμένοι πολίτες» για να υπερασπιστούν τον «ευεργέτη» τους. Το Μαρούσι είναι μικρό για να μην γνωρίζουμε τι δουλειά κάνει ο καθένας.
Μετά από αυτά τα γεγονότα οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, αποχώρησαν από τη διαδικασία, καταγγέλλοντας τη διοίκηση ως υπεύθυνη για το κατάντημα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε συνέχεια τόσο η δημοσιογράφος που δέχτηκε την επίθεση, όσο και οι νεαροί που προπηλακίστηκαν, συνοδευόμενοι από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λευτέρη Μαγιάκη, κατέθεσαν μηνύσεις κατά των τραμπούκων, οι οποίοι νωρίτερα είχαν φυγαδευτεί προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, από την πίσω πόρτα του Δημαρχείου.
Η Δημοτική Αρχή, με τον «ιδιωτικό» στρατό που συντηρεί με λεφτά των δημοτών, έχει γίνει πλέον επικίνδυνη για την πόλη και πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είπε λέξη για τα επεισόδια και συνέχισε τη διαδικασία σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Απόδειξε με τη στάση του αυτή ποιοι είναι τα «αφεντικά» στην παράταξη που διοικεί το Δήμο και πόση ισχύ έχει απέναντι τους.
Οι πρακτικές αυτές όχι μόνο δεν θα σταματήσουν τις διεκδικήσεις των πολιτών αλλά θα τους ενεργοποιήσουν ακόμα περισσότερο ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια και την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής τους απέναντι στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Μαρούσι 25/02/2009
http://www.kontrastonkairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: