1 Δεκ 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τη χτεσινή συνέντευξη Στυλιανίδη

Έχει γίνει πλέον εμφανές ότι ο Υπουργός Παιδείας κ.Στυλιανίδης έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα .

Σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη «Απογευματινή» ισχυρίζεται ότι ο νόμος για τα ΚΕΣ εγγυάται τον «έλεγχο της ποιότητας», τη στιγμή που στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα ελέγχου των όρων και των προϋποθέσεων με βάση τα οποία χορηγήθηκαν τα διπλώματα. Αρμόδια για αυτό θεωρούνται μόνο τα κράτη-μέλη στα οποία εδρεύουν τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.

Το ζήτημα δεν είναι βέβαια το αν θα ελέγχει κάποιος την αμφίβολη ποιότητα των Κ.Ε.Σ, αλλά ότι με τις εξελίξεις αυτές στο χώρο της εκπαίδευσης, δημιουργείται μια παράλληλη, με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, δομή που μπορεί να πουλάει τίτλους σπουδών και να παράγει αποφοίτους και το ελληνικό κράτος να στέκεται απλώς παρακολουθητής των εξελίξεων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει από την πίσω πόρτα όσα δεν μπόρεσε να καταφέρει μετά την κατάρρευση της αναθεώρησης του άρθρου 16, να υποβαθμίσει δηλαδή περαιτέρω την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της.

Έχει έρθει ο καιρός να τελειώσουν τα ψέμματα για τον κ.Στυλιανίδη. Οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της Ν.Δ, όσο και του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανείς. Είναι αυτοί που άφησαν επί χρόνια να ιδρύονται δεκάδες ΚΕΣ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορίας και τώρα ισχυρίζονται ότι στέκονται «ανήμποροι» μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με κανέναν όμως να μην τους υποχρεώνει να εγκρίνουν τη λειτουργία τους.

Ως Νεολαία Συνασπισμού αγωνιζόμαστε για το κλείσιμο όλων των κολεγίων, για δημόσια και δωρέαν εκπαίδευση, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της. Η οριστική απάντηση στις προκλήσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ και στα κροκοδείλια δάκρυα του ΠΑΣΟΚ θα έρθει μέσα από ένα πανεκπαιδευτικό κίνημα που θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα δικαιώματα της νεολαίας.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
1/12/2008

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πληροφορηθώ τη θέση της νεολαίας Συνασπισμού για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ.