25 Νοε 2008

Ανακοίνωση για τη χτεσινή συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα

Η χτεσινή συγκέντρωση «αγανακτισμένων πολιτών» κατά των μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής έφερε δυστυχώς το στίγμα ακροδεξιών συμμοριτών, οι οποίοι προσπάθησαν, για μια ακόμη φορά στη μακρόχρονη εγκληματική ιστορία της «Χρυσής Αυγής», να επιτεθούν στους εκατοντάδες μετανάστες και αντιρατσιστές διαδηλωτές που γέμισαν την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, διαδηλώνοντας ενάντια στο ρατσισμό και την υποβάθμιση της περιοχής.

Οι μετανάστες δεν είναι εχθροί μας. Εχθρός μας είναι η πολιτική της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας για έλληνες και μετανάστες, η πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της περιστολής των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που υπηρετούν με «συνέπεια» Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτούς θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των περιοχών της Αθήνας, την έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, την ανεξέλεγκτη δόμηση, την έξαρση της φτώχειας και της ανεργίας.

Ως Νεολαία Συνασπισμού δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε -ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα ούτε σε οποιαδήποτε άλλη γωνιά της Ελλάδας- να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι των προβλημάτων για τα οποία ευθύνονται η κυβερνητική και η δημοτική εξουσία πρωτίστως, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα στο οποίο διάπρεπουν έλληνες μαφιόζοι, συχνά με την κάλυψη της ελληνικής αστυνομίας.

Η απάντησή μας, τόσο στις κρατικές και δημοτικές πολιτικές που οδηγούν στην υποβάθμιση της ζωής ελλήνων και μεταναστών, όσο και στο οργανωμένο έγκλημα του ρατσισμού, δεν μπορεί παρά να προέλθει από τους κοινούς αγώνες ελλήνων και μεταναστών. Μπροστά στην αδιαφορία κράτους και Δήμου Αθηναίων προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τα κοινωνικά κινήματα ελλήνων και μεταναστών.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
25/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: