12 Φεβ 2008

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από τη διάσπαση του ΚΚΕ

Οι Οργανώσεις Α' Αθήνας της Νεολαίας Συνασπισμού διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση για τα 40 χρόνια από τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968.
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008, στο Κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου (είσοδος από Στουρνάρη), στις 7.00 μμ.
Εισηγητές:
-Τασός Τρίκκας (δημοσιογράφος)
-Ευτύχης Μπιτσάκης (καθηγητής πανεπιστημίου)
-Ηλίας Νικολακόπουλος (καθηγητής πανεπιστημίου)
-Νίκος Βούτσης (μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού)
-Παναγιώτης Λαφαζάνης (Βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ)

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημερινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ

Ανώνυμος είπε...

Θα σπάσετε τα σφυροδρέπανα όπως στην αφίσα και αύριο στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ;

Costas Zachariadis είπε...

Εχεις τρελο δικιο απλά δεν θυμαμαι αν η σημαια του ΠΑΜΕ εχει σφυροδρέπανο...

Rizobreaker είπε...

Δηλαδή ήσουν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ?? :P

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ήταν αυτός κι άλλοι δεκατέσσερις (συνολικά)...Τελείωσαν τα ψέματα αποπαίδια του Μάκη Μαίλη...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μια εκδήλωση της ΝΣΥΝ με ...διατασική εκπροσώπηση στο πάνελ...

Ανώνυμος είπε...

1ον. Αν έχεις πρόβλημα με τα πολυτασικά κόμματα, πρόβλημά σου!
2ον. Εκτός από εξυπνακίστικο, το σχόλιό σου δείχνει επίσης πως είσαι "αδιάβαστος" για τις τάσεις μας...Τρίκκας, Βούτσης και Λαφαζάνης συμμετέχουν στην ίδια τάση...Μπαίνεις που μπαίνεις στον κόπο να "μας την πεις"...Τουλάχιστον ψάξτο λίγο παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

θα βγει μπροσούρα για την εκδήλωση;
θα ήταν ενδιαφέρον πιστεύω

Ανώνυμος είπε...

1ο) Το πρόβλημα το έχεις εσύ, που δεν καταλαβαίνεις από ειρωνεία. Και καρφώνεσαι...
2ο) Δεν έχω πρόβλημα με τα πολυτασικά κόμματα. Έχω πρόβλημα με τα "πολυτασικά" κόμματα και τα μονοτασικά πάνελ. Έτσι, να ακούγονται "όλες" οι απόψεις...

Ανώνυμος είπε...

Μα ρε ανώνυμε τι λες; μήπως υπερβάλεις και συ;

Ο Βούτσης είναι παλιός ρηγάς και ο Λαφαζάνης παλιός κνίτης.. ποια άποψη φυμώνεται;

Ανώνυμος είπε...

H αποψη της Ανανεωτικης Αριστερας σημερα...Με την πιο στενη και πιο τασικη εννοια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε ανανεωτικέ, τι θα προσέφερε παραπάνω σε τέτοιου είδους συζήτηση ο...Μαργαρίτης;
Το να θεωρείς "σημερινή ανανεωτική αριστερά" μόνο την Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού είναι εξόχως προβληματικό...Δηλαδή ο Βούτσης τι είναι; Σταλινομαοϊκός;
Οι ισορροπίες των απόψεων πρέπει να τηρούνται. Οι ισορροπίες στη βάση του τασικού παραγοντισμού όχι.
Στη συζήτηση αυτή δύο είναι οι "τάσεις" που έπρεπε να ακουστούν: αυτών που βρέθηκαν τότε και μετά στο ΚΚΕσ και αυτών που βρέθηκαν στο ΚΚΕ. Και από αυτή την άποψη, επίτρεψέ μου να παρατηρήσω πως η δεύτερη άποψη ήταν εξόχως ριγμένη στο πάνελ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι θα προσεφερε και δεν θα το μαθω ποτε οπως κ εσυ.Αλλα κατι μπορει να προσεφερε...Το να καλεις απολκλειστικά στελεχη του Αριστερου Ρευματος και γενικά της πλειοψηφειας σε μια σειρα εκδηλωσεων της νεολαιας επι σειρα ετων ειναι πολιτικά και ηθικά απαραδεκτο.Δειχνει φοβικότητα και μεροληψία.
Επισης μια τετοια εκδηλωση πρεπει να βγαζει αποψη κ εγω δεν ακουσα συμπερασμα.
Ο Βουτσης δεν ειναι σταλινικός αλλα με "σταλινικους" σε ιδια ταση ειναι.Εγω δεν το σχολιαζω αυτο καινομιζω οτι ειναι προβλημα της τασης!Φανηκε και στο συνεδριο!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έλειπε από την εκδηλωση ήταν η άποψη της πλειοψηφίας εκείνης μέσα στο ανανεωτικό κομμουνιστικό κίνημα, που έκανε ένα βήμα παραπέρα το 1986 και σχημάτισε την ΕΑΡ.
Λείπει η μη κομμουνιστική ανανέωση.
ΥΓ: Επίσης δεν μπορείς να απορρίπτεις τους "τασικούς παραγοντισμούς" και από τις εκδηλώσεις σου να αποκλείεις τους εκπροσώπους μόνο της μιας πλευράς.

Ανώνυμος είπε...

"Βήμα παραπέρα" ήταν η ΕΑΡ;;;Θα μας τρελάνετε...Η ΕΑΡ και το δείγμα νεολαίας της, η ΡΑΝ, υπήρξαν τα πλέον δεξιά παραδείγματα αριστερών οργανώσεων στη χώρα...Έλεος! Δεν τάσσομαι ιστορικά με το ψυχολογικό σύνδρομο του Μπανιά και των φίλων του, αλλά ας μην βαφτίζουμε την ΕΑΡ "βήμα παραπέρα"...Το μόνο θετικό που προσέδωσε στην ελληνική Αριστερά (κατά την ταπεινή μου άποψη) ήταν η συμμετοχή της στο Κοινό Πόρισμα και τον Ενιαίο Συνασπισμό. Συμμετόχή που δεν έγινε ακριβώς με ιδεολογικούς όρους...Σε αντίθεση με το τότε ΠΓ του ΚΚΕ και το Χαρίλαο, που έστω και καταπίνοντας τη μοσχοβίτικη (ορθή για μια φορά!) γραμμή περί ανοίγματος του Κόμματος σε συμμαχίες, αποτύπωσαν, από το 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ κιόλας, τη γραμμή περί "συνασπισμού των δυνάμεων της αριστεράς και της προόδου"...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ρε φίλε το πρόβλημά μου: Η αντίληψη που θεωρεί "δεξιά" την ΕΑΡ και προωθητικό το τότε ΚΚΕ. Κοντεύουν 20 χρόνια από το 1989, έπρεπε να έχουμε καταλάβει ότι αυτή η ιστορία τελείωσε και ότι ο χρόνος την ΕΑΡ δικαίωσε: μερικά χρόνια μετά το ΚΚΕ ξαναδιασπάστηκε.
Και στην τελική, ακόμα κι αν διαφωνείς, η παράδοση της ΕΑΡ, της μη κομμουνιστικής ανανέωσης έπρεπε να είναι εκεί. Κι αυτό για ένα δημοκρατικό κόμμα, για το συγκεκριμένο κόμμα θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτο.