21 Φεβ 2008

Ανακοίνωση για τον Β' γύρο των προεδρικών κλογών στην Κύπρο


Ήρθε η ώρα της Αριστεράς και στην Κύπρο!


Την Κυριακή 24/2 θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Ο κυπριακός λαός έστειλε στον πρώτο γύρο ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον απομονωτισμό που είχε επιβάλλει ο απερχόμενος πρόεδρος Παπαδόπουλος και έγινε ξεκάθαρη η πρόθεση των πολιτών να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για το Κυπριακό. Μια λύση που θα επιτρέψει επιτέλους την συνύπαρξη μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών.

Η αναμέτρηση αυτή όμως δεν είναι κρίσιμη μόνο για τα εθνικά θέματα της νήσου. Η Κύπρος βρίσκεται μπροστά στο σταυροδρόμι των κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων, δεδομένης της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη μία υπάρχει η επιλογή της παραχώρησης της οικονομίας και των κοινωνικών λειτουργιών σε αποκλειστικά ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ από την άλλη η ουσιαστική προστασία των κοινωνικών κεκτημένων της εργασίας, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος.

Η Νεολαία Συνασπισμού στηρίζει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο τον σύντροφο Δημήτρη Χριστόφια. Η ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον γενικό γραμματέα του αδελφού ΑΚΕΛ είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ειρηνική λύση του Κυπριακού απέναντι στον εθνικισμό και την αδιαλλαξία, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Κύπρο, για την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών αγώνων σε όλη την Ευρώπη. Με το ΑΚΕΛ και την ΕΔΟΝ θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από τον νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο και την οικολογική καταστροφή.

Ευχόμαστε και πάλι καλό αγώνα και καλή επιτυχία στον σύντροφο Δημήτρη Χριστόφια και ολόκληρο το ΑΚΕΛ.

Αθήνα, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: