22 Φεβ 2008

Για τον Τερματισμό του Αποκλεισμού της Γάζας!

Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες μιας δραματικής κλιμάκωσης της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη λωρίδα της Γάζας. Η εγκληματική πολιτική της Ισραηλινής κυβέρνησης και η ένοχη σιωπή της διεθνούς κοινότητας μετατρέπουν καθημερινά τη στενή αυτή λωρίδα γης σε κολαστήριο, κλουβί με ημερομηνία λήξης για τους Παλαιστίνιους κατοίκους. Τα παρακάτω στοιχεία είναι ενδεικτικά:

Ø 86 ασθενείς έχουν πεθάνει από την Ισραηλινή Κατοχή εξαιτίας του Αποκλεισμού!

Ø 1.562 ασθενείς χρήζουν ιατρικής περίθαλψης έξω από τη Λωρίδα της Γάζας και 322 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο. Εάν η πολιορκία συνεχιστεί, 470 καρκινοπαθείς θα πεθάνουν.

Ø 107 είδη βασικών φαρμάκων έχουν εξαλειφθεί από τη Γάζα και άλλα 97 είδη φαρμάκων είναι στα πρόθυρα της εξάλειψης.

Ø Τα νοσοκομεία θεραπεύουν αποκλειστικά επείγοντα περιστατικά λόγω έλλειψης ενέργειας και καυσίμων, αναγκαίων για τη λειτουργία των γεννητριών.

Ενώ η αργόσυρτη δολοφονία ενός λαού συνεχίζεται, καλούμε σε δράση τώρα. Η Γάζα των 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων και του 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων επιλέχθηκε για το ρόλο των σύγχρονων στρατοπέδων εξόντωσης. Το κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα πρέπει να πιέσει για την άρση του αποκλεισμού, να πιέσει για την συνολική λύση του παλαιστινιακού, για την αρμονική και ειρηνική συμβίωση των λαών. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θέλησαν να πιέσουν στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης, αντιθέτως μάλιστα, οι αποφάσεις τους υποθηκεύουν τον παλαιστινιακό λαό για πάνω από μισό αιώνα.

Θεωρούμε απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης ένας ολόκληρος λαός. Στεκόμαστε στο πλευρό και ενώνουμε τις φωνές μας με τις ισραηλινές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ζητάνε την άρση του αποκλεισμού, με την παλαιστινιακή αντίσταση!

Να ζητήσουμε την άρση αυτής της απάνθρωπης πολιορκίας, που συνιστά έγκλημα πολέμου στο οποίο εμπλέκεται και η κυβέρνησή μας. Να βρεθούμε απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών οι οποίοι χαράζουν διαρκώς νέα σύνορα με αίμα και πετρέλαιο. Να σταθούμε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος αντιστέκεται με γενναιότητα απέναντι στις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

«Οι φίλοι μας ή θα εμφανιστούν γρήγορα

ή δεν θα μας βρουν...»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

polu kali i prwtovoulia sas na eimaste oloi to savvato to prwi stin korai!!!