29 Φεβ 2008

Από τη σύνοδο των πρυτάνεων στη Κομοτηνή

Σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή διεξάγεται η σύνοδος των πρυτάνεων. Το άτυπο και χωρίς καμία νομιμοποίηση όργανο αυτό, θέλει να πάρει αποφάσεις κόντρα στην στοιχειώδη κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος, θέλει να γίνει ο συμπαραστάτης της κυβέρνησης στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική. Σε αυτή την προσπάθεια βρήκε μπροστά της, την δυναμική κινητοποίηση των φοιτητών της Κομοτηνής. Με απόφαση να αμφισβητήσουν την κόκκινη γραμμή, που είχε στηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις , για να παραδώσουν τα ψηφίσματα από τους συλλόγους η πορεία γνώρισε την άγρια καταστολή. Για άλλη μια φορά η αστυνομία της Κομοτηνής, με πρωτεργάτη το γνωστό-άγνωστο κ. Χριστοφοριδή (αστυνομικό διευθυντή), έπνιξε την πορεία με ασύδοτη χρήση γκλόπ και δακρυγόνων. Μετά την αλόγιστη χρήση βίας πραγματοποιήθηκαν δυο συλλήψεις. Η δυναμική παρουσία των φοιτητών ανάγκασε τους αστυνομικούς να τους αφήσουν ελεύθερους.

Η Νεολαία Συνασπισμού θα βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις εκεί που κάποιοι παίρνουν αποφάσεις για μέλλον μας χωρίς εμάς, εκεί που οι αστυνομικές δυνάμεις καταστέλλουν τις πορείες μας με όπλο μας την πολιτική ανυπακοή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πρυτάνεις προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να "αποβάλλουν" το μόνο θετικό στοιχείο (μαζί με την οικονομική διαφάνεια και την αντικειμενικότητα στις κρίσεις των μελών ΔΕΠ) που έχει ο νέος νόμος-πλαίσιο.

Η καθολική ψηφοφορία των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικητικών αρχών (πρυτάνεις και προέδρους) θα βάλει ένα τέλος στα αλισβερίσια που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ υποψηφίων πρυτάνεων - προέδρων και υπευθύνων των κομματικών παρατάξεων με μεσάζοντες τα μέλη των κομματικών παρατάξεων που βοηθούν με τη δράση τους τον εκάστοτε αρχηγό - γελαδάρη τους και θύματα τους φοιτητές που τους δίνουν την δύναμη (και τα ποσοστά) για να ορίσουν εκλέκτορες.

Τέλος σε αυτό το αλισβερίσι

Όλοι οι φοιτητές να αποφασίζουν για την τύχη τους

Τέλος στις κομματικές παρατάξεις στις σχολές

Μόνοι τους οι φοιτητές μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα

ΕΞΩ τα κόμματα από τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

"Έξω τα κόμματα" φωνάζουν μονάχα οι ιδιώτες (δηλαδή οι idiots), καθώς και όσοι διοργανώνουν πραξικοπήματα...Έτσι έλεγε κι ο Παπαδόπουλος το 67....