2 Φεβ 2008

Όχι στη φασιστοπαρέλαση…



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί νεοφασιστικές και εθνικιστικές ομάδες είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθηνάς. Πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, μαζεύτηκαν για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της πορείας.

Οι νεοφασίστες της Χρυσής Αυγής θέλησαν να αξιοποιήσουν την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια, έχοντας ουσιαστικά την αντίληψη ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών είναι ο πόλεμος.

Για μας οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν λύνονται με πόλεμο, αλλά με την πάλη των λαών των 2 χωρών για τα κοινά τους προβλήματα, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και για την απομόνωση των εκατέρωθεν φασιστών και εθνικιστών.

Σε μια χώρα που γνώρισε καλά στο πετσί της τι εστί φασισμός και Χίτλερ, οι νοσταλγοί των SS και του Γ΄ Ράιχ είναι ανεπιθύμητοι.

Σήμερα το πρωί οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν μαζί με τους χρυσαυγίτες στους διαδηλωτές. Το αποτέλεσμα ήταν 2 μαχαιρωμένοι (ο ένας με χτύπημα που για λίγο θα μπορούσε να είναι και μοιραίο).

Από τις αστυνομικές δυνάμεις χτυπήθηκαν και μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει η συγκάλυψη των φασιστικών ομάδων από την αστυνομία. Ας σταματήσει η ελληνική αστυνομία κάτω από το αδιάφορο σφύριγμα της ΝΔ να δρα σαν παρακρατική ομάδα της δεκαετίας του 1960.

Ειμαστε αποφασισμένοι να περιθωριοποιήσουμε τις νεοφασιστικές αυτές ομάδες και δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι διεξάγουμε αμείλικτο ιδεολογικό πόλεμο απέναντί τους και απέναντι σ όσους επιχειρούν να τους συγκαλύψουν και να τους εκφράσουν πολιτικά.

3 σχόλια:

freeaction είπε...

Σήμερα ΜΑΤ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ,έκαναν κοινό μέτωπο.
Το βίντεο υπάρχει εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=jHTBOjG8NEI

Τα κανάλια μιλάνε μόνο για τους κουκουλοφόρους,και συγκαλύπτουν την συνεργασία ΜΑΤ και παρακρατικών.

Costas Zachariadis είπε...

το ΚΚΕ υπαρχει σ ολα αυτά?

Ανώνυμος είπε...

Ουτε σαν σκεψη δεν υπαρχει το ΚΚΕ :P