7 Οκτ 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2009

Αυτή η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία από το να δείξει το σκληρό αντι-κοινωνικό και αντι-εκπαιδευτικό της πρόσωπο. Και στο νέο προϋπολογισμό που θα κατατεθεί για το 2009 οι δαπάνες για την παιδεία όχι μόνο μένουν καθηλωμένες στο 3%, αλλά μειώνονται κιόλας. Σε καμία περίπτωση, οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για 5% του ΑΕΠ για την παιδεία δεν εκπληρώνονται, τη στιγμή που οι δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς χτυπάνε κόκκινο.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που η πολιτική της ισοδυναμεί με την απαξίωση και την υποβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, τα σχολεία-φυλακές που εξοντώνουν τους μαθητές και τα πανεπιστήμια-επιχειρηματικά κέντρα που βγάζουν άνεργους πτυχιούχους δέσμιους των επιχειρήσεων.

Η ΝΔ συνεχίζει τον πόλεμο κατά της νέας γενιάς, παίρνοντας το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι υποκρίτικές κορώνες του δικομματισμού για αύξηση των δαπανών για την παιδεία κλείνουν πια δύο δεκαετίες. Οι κούφιες υποσχέσεις τους δεν απαντόυν στα αδιέξοδα των νέων που οι ίδιοι δημιούργησαν. Απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από ένα μαζικό πανεκπαιδευτικό κίνημα που θα συμπαρασύρει ολόκληρη την κοινωνία σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική.


Το Γραφείο Τύπου
7/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: