23 Οκτ 2008

Η συν-αποφαση του Ευρωπαικου Δικαστηριου και της ΝΔ, είναι καταδικαστικη όχι για την Κυβέρνηση, αλλα για την δημόσια δωρεάν παιδεία.

Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την Ελλάδα για τη μη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από τα πτυχία που χορηγούν τα ξένα πανεπιστήμια, έπειτα από σπουδές σε συνεργαζόμενα κολέγια στη χώρα μας.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της άριστης συνεργασίας της ΝΔ με την Ευρωπαική Ενωση και τους γραφειοκράτες της, που είναι αποτέλεσμα πολυετούς και κοπιαστικής δουλειάς για το ξήλωμα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Είναι παράλληλα, μία προσωπική δικαίωση για τον κ. Χατζηδάκη, σημερινου υπουργού της ΝΔ , που όντας ευρωβουλευτης, «ανοιξε» πρώτος το ζήτημα της ισοτίμησης των ΚΕΣ με τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, αυτών δηλαδή που για χρόνια ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με το παιδαγωγικό τους έργο να ελέγχεται από το Υπουργείο . . Εμπορίου.

Ειμαστε σίγουροι/ες ότι αυτή η εξέλιξη, θα βγάλει στη γύρα το πολιτικό προσωπικό της Κυβέρνησης, που θα κατακλύσει τα ΜΜΕ, ισχυριζόμενο ότι αυτή η καταδικαστική αποφαση αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Στην πραγματικότητα, είναι για αυτούς, μάννα εξ ουρανού. Αυτή η απόφαση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για να εντείνουν την υποβάθμιση των ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας και να προχωρήσουν στην περαιτέρω συρρίκνωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητων-τριών, δίνοντας μία «δεύτερη ευκαιρία» στους μαθητές-τριες που οι ίδιοι έκοψαν με τη βάση του 10 να πληρώσουν για να ανταγωνίζονται –προς τα κάτω- για μία θέση εργασίας.

Όμως, αυτό το θέατρο σκιών καπου εδώ πρέπει να τελειώσει. Ο κόσμος της εκπαίδευσης γνωρίζει ότι η ισοτίμηση των ΚΕΣ αποτελει το τέλος της δημόσιας δωρεάν παιδειας, αφου παρακάμπτει το αρθρο 16 και όλους τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Η οριστική απάντηση στις απίστευτες προκλήσεις της ΝΔ, που απτόητη συνεχίζει το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, θα έρθει μεσα από ένα πανεκπαιδευτικό κίνημα, που θα αποδείξει ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον της εκπαίδευσης και το μέλλον της νεολαίας.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
23/10/2008


Δεν υπάρχουν σχόλια: