15 Οκτ 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τα γεγονότα στο Ελληνικό Ιωαννίνων και την κατασκευή ΧΥΤΑ

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση της Ν.Δ χρησιμοποιεί τον εκφοβισμό και τη βία για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις στην πολιτική της, ενώ αδιαφορεί πλήρως για την προστασία του περιβάλλοντος.

Χτες το βράδυ η συγκέντρωση στο Ελληνικό Ιωαννίνων για να εμποδιστεί η έναρξη των εργασιών κατασκευής ΧΥΤΑ, σημαδεύτηκε από τη ρίψη χημικών και την άσκηση σωματικής βίας εναντίον των κατοίκων. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι η επιτροπή αγώνα των κατοίκων έχει καταθέσει στην Περιφέρεια εναλλακτική πρόταση μέρους κατασκευής του ΧΥΤΑ, η οποία και έχει αγνοηθεί επιδεικτικά, ενώ έχουν επισημανθεί οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης απόφασης.

Αντί το Υπουργείο, σε συνεργασία με τους δήμους, να προχωρήσει σε προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, όπως και έχει υποχρέωση, αρκείται στο να κατασκευάζει ΧΥΤΑ – στην πραγματικότητα, χωματερές, αφού δεν έχει προηγηθεί ανακύκλωση-σε διάφορες αδύναμες περιοχές της χώρας. Αρνούμαστε οι περιοχές αυτές να δεχτούν τα σκουπίδια του «πολιτισμού» μας.

Η καταστολή δεν θα μας τρομοκρατήσει. Η Νεολαία Συνασπισμού στηρίζει τους αγώνες των κατοίκων των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας και της Κέρκυρας, που βλέπουν τους τόπους τους να υποβαθμίζονται, εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής της κυβέρνησης για την ανακύκλωση.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
15/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: